Galaxy S21 Ultra предлага 6,8-инчов AMOLED 2x екран с резолюция

...
Galaxy S21 Ultra предлага 6,8-инчов AMOLED 2x екран с резолюция
Коментари Харесай

Кой е новият крал при смартфон екраните


Galaxy S21 Ultra предлага 6,8-инчов AMOLED 2x екран с резолюция QHD+ 3200х1440 пиксела
(снимка: Samsung)

Екранът на смарт телефона безспорно е първото и най-важно нещо, на което всеки познавач обръща изключително внимание. В последна сметка точно вторачени в екрана прекарваме времето си с мобилното устройство и компромис с качеството и удобството не е оневинен.

Наскоро Samsung показа фамилията Galaxy S21, формирано от три модела, всеки от които се отличава с авангардни спецификации, само че S21 Ultra е по-напред от останалите. Вариантът Ultra е „ звяр ” с най-хубавия хардуер на пазара. Това се удостоверява и от оценките на DxOMark за екрана на Galaxy S21 Ultra 5G (Exynos). Именно този модел е новият крал при смарт телефон екраните, въпреки и на 11-то място във връзка с звука.

Прегледът на DxOMark нормално се свързва с продуктивността на камерата. Експертите съпоставят и други аспекти на смарт телефоните, само че в тази ситуация неизвестно за какво ревютата на екрана и аудиото идват преди предстоящите резултати от камерата. Както и да е, дисплеят на Galaxy S21 Ultra е от топ равнище и най-хубавият в смарт телефон промишлеността.

Ultra предлага 6,8-инчов AMOLED 2x екран с покритие Corning Gorilla Glass 6 и резолюция QHD+ 3200х1440 пиксела. Панелът има съответствие на страните 20:9, периодичност на освежаване 120Hz и компактност 515 пиксела на инч, напомня.

Флагманското устройство на Samsung има два високоговорителя AKG от горната страна и изпод и поддържа технология Dolby Atmos. Смартфонът е оборудван и с три микрофона.

Поради четливостта и възпроизвеждането на видео, Galaxy S21 Ultra заслужава първо място в DxOMark Display с оценка 91. Бившият водач в класацията също беше Samsung – това е Galaxy Note20 Ultra, предшественикът на S21 Ultra.

Galaxy S21 Ultra заслужава първо място в DxOMark Display с оценка 91
(източник: DxOMark)

Възпроизвеждането на аудио на S21 Ultra е удивително, само че има някои дефекти. Моделът реализира 71 точки при аудио запис и 70 точки при възпроизвеждане. Що се отнася до екрана, DxO има вяра, че четливостта, точността на цветовете и възпроизвеждането на видео на S21 Ultra надминават предходния S20 Ultra.

Въпреки това, заради известни проблеми с докосването, S21 Ultra няма да бъде най-хубавият избор за геймърите. Екранът на този флагман обаче е повече от задоволителен, с цел да отговори на всички други потребности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР