Галатасарай победи Бешикташ с 2:1 в голямото дерби от 13-ия

...
Галатасарай победи Бешикташ с 2:1 в голямото дерби от 13-ия
Коментари Харесай

Икарди герой за Галатасарай с два гола срещу Бешикташ

Галатасарай победи Бешикташ с 2:1 в огромното дерби от 13-ия кръг на турската Суперлига. Над всички на терена беше Мауро Икарди. Аржентинският нападател означи и двата гола за триумфа на Галатасарай, а един път уцели и греда. За " черните орли " пък се разписа Дженк Тосун.

С успеха Галатасарай изпревари днешния си противник в класирането и към този момент е на 2-ро място. Отборът на Окан Бурук събра 24 точки - с две по-малко от лидера Фенербахче, който в понеделник ще посрещне Сивасспор. Бешикташ остана на 5-а позиция с 22 точки, откакто завоюва единствено два от последните си 8 мача в шампионата.

Преди почивката Галатасарай беше по-добрият тим и справедливо взе преднина в 18-ата минута. Тогава Милот Рашица центрира към далечната греда, там Баръш Йълмаз смъкна топката с глава към Икарди, а той майсторски и я овладя и разстреля Мерт Гюнок. Феновете на " Джим бом " полудяха от наслада, а техните любимци продължиха да нападат в търсене на втори гол. 

Попадение фактически падна, само че във вратата на домакините. В 28-ата минута Роман Саис центрира и Дженк Тосун по хубав метод засече топката за 1:1. Опитният нападател беше най-опасният футболист на Бешикташ и в още няколко обстановки можеше да се разпише. В края на полувремето бранителят на " черните орли " Валентин Розие се контузи и вместо него влезе Тайфур Бингьол.

Втората част още веднъж стартира с напън на Галатасарай. В 59-ата минута Серджо Оливейра прати топката в наказателното поле и Икарди беше прецизен с глава - 2:1. Аржентинецът към този момент има 4 попадения през сезона и се трансформира във все по-ключова фигура за тима си. В 71-ата минута той беше покрай хеттрик, само че ударът му срещна гредата.

Четвърт час преди края гредата попречи и на Керем Актюроглу да вкара трети гол за Галатасарай. Последната забавна обстановка пристигна в 84-ата минута, когато Дженк Тосун изскочи очи в очи с Фернандо Муслера, само че уругвайският пазач избави. В добавеното време Галатасарай внимаваше и след последния съдийски сигнал почитателите в жълто-червено можеха да честват.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР