Галъп“: ГЕРБ води с много, второто място оспорваноКъм началото на

...
Галъп“: ГЕРБ води с много, второто място оспорваноКъм началото на
Коментари Харесай

„Галъп“: ГЕРБ води с много, второто място оспорвано, но ПП-ДБ изпъква по-отчетливо

„ Галъп “: ГЕРБ води с доста, второто място оспорвано
Към началото на октомври, съгласно декларациите на респондентите, сигурността на гласоподаване за Народното събрание е 30,5%, като би трябвало да се има поради неяснотата в изборните описи, декларативността на настройките и така нататък
Условното очакване е за към 2 милиона гласове.
3,1% от всички гласуващи се чака да гласоподават с „ Не поддържам никого “. Очаква се 9 обединения да влязат в Народното събрание, сочат данните от изследване на „ Галъп интернешънъл болкан “.
Ако изборите бяха при започване на октомври и декларациите на респондентите се изпълнят,
резултатите евентуално биха били следните: ГЕРБ-СДС резервира сензитивна преднина като първа политическа мощ с 25,7% от гласовете. ПП-ДБ е втори пред „ Възраждане “ – надлежно 16,6% по отношение на 15,4%.
На този стадий е мъчно да се дефинира кой би приключил на второ и трето място,
като не са изключени и изненадващи развития. По-трудно е да се дефинира с демоскопски способи обстановката в полето на обичайния електорат на Движение за права и свободи. Алиансът за права и свободи се задържа на равнище от 8,3%. Вижда се възходяща наклонност за ДПС-Ново начало,
които влязоха в акцията с по-ниски стойности, само че все още към този момент биха получили поддръжка
от 6,9%. БСП-Обединена левица биха имали 7,1%, а Има Такъв Народ са с 6,3%. Всички тези обединения към този миг са в самобитен „ пакет “, само че развиването на акцията може да промени доста неща, доколкото, да вземем за пример, изпъкването на ДПС-Ново начало е към този момент очевидно. С положителни благоприятни условия са МЕЧ с 3,7%, а и „ Величие “, които към началото на октомври са на равнища 3,2%. „ Синя България “ е на равнище от 1,1%. Останалите дялове се разпределят сред обединения с заявена на този стадий поддръжка под %.

Данните са на база самостоятелен сондаж на „ Галъп интернешънъл болкан “. Той обгръща 806 пълнолетни българи в представителна извадка и е извършен посредством изявление „ лице в лице “ с таблети сред 28 септември и 6 октомври. Сондажът не е прогноза за избирателен резултат, а е моментна фотография – която е съчетана със сериозна конвенционалност поради степените на искреност на респондентите, както и поради предстоящото натежаване на „ софтуерен “ избор при предстоящата неуверена обща интензивност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР