Галаконцерт в зала България“ на 10 октомври ще бъде кулминацията

...
Галаконцерт в зала България“ на 10 октомври ще бъде кулминацията
Коментари Харесай

Шестото издание на международния конкурс за цигулари ``Васко Абаджиев`` завършва с галаконцерт в зала ``България`` |

Галаконцерт в зала „ България “ на 10 октомври ще бъде кулминационната точка на шестото издание на интернационалния конкурс за цигулари „ Васко Абаджиев “, проведен от Клуб ЮНЕСКО „ Леонардо да Винчи “ София. Публиката ще се наслаждения с изключение на на осъществяванията на лауреатите, и на гала по награждаването им.

Първите два тура на влиятелния конкурс се организираха онлайн и излъчиха четиримата финалисти, а класиралите се за III тур ще се показват в постройката на Концертен комплекс „ България “ в София на 9 октомври, като прослушванията ще бъдат в съпровода на оркестър. Хибридният вид на осъществяване на конкуренцията се наложи поради пандемията от ковид. Въпреки това за присъединяване се записаха претенденти от Япония, Русия, Съединени американски щати, Румъния, Турция, Казахстан и Армения.

Международното жури е в състав проф. Албена Данаилова, проф. Жана Ганделман, проф. Светлин Русев, проф. Йосиф Радионов и господин Стефан Илиев. Първа премия e в размер на 1500 евро, втора – 1000 евро, а трета – 500 евро. Ще бъде присъден приз и за млад гений в размер на 300 евро.

Конкурсът се организира с поддръжката на Столична община, под почетния патронаж на Н.Пр. господин Джани Сторнело, Почетен консул на България за Пиемонте и Вале Д`Аоста.

Партньори са Съюзът на българските музикални и танцови дейци, Софийска филхармония, IClassicalacademy, Лайънс клуб „ Св. Иван Рилски ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР