Гълъби, зайци, патици, канарчета, а също яйца, зърно в торби,

...
Гълъби, зайци, патици, канарчета, а също яйца, зърно в торби,
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“: Незаконен пазар на живи животни събира десетки търговци под Аспарухов мост във Варна

Гълъби, зайци, патици, канарчета, а също яйца, зърно в торби, клетки – това са главните продукти на спонтанен пазар за живи животни, на който се натъкна кореспондент на „ Петел “ под Аспарухов мост във Варна.

Мястото на сбирката е релативно закътано, при започване на островната зона, незабавно след стоманения мост. Отдалеч мястото наподобява по-скоро на паркинг, на който водачите просто са се събрали да си побъбрят. Като се приближиш обаче виждаш клетките, кафезите и цялата менажерия.



Събирането си е пазар, на който обаче като че ли няма инцидентни гости. Хората, които оферират живата си стока си приказват между тях и в случай че се появи някой „ недоверчив “ човек, който не познават, се умълчават. Ако пък някой тръгне да снима, следват въпроси – ти какво правиш в този момент тука, по каква работа си пристигнал и така нататък



Пазарът на живи животни под Аспарухов мост явно е противозаконен. Излишно е даже да се ревизира в регистъра на Българската организация по сигурност на храните, само че въпреки всичко направихме информация. В регистъра на пазарите за живи животни в област Варна са регистрирани два – във Вълчи дол и в Суворово.



Разбира се, щом той съществува, очевидно участниците в него въпреки всичко имат някаква изгода. Колкото до евентуалните клиенти – предизвестяваме ги да бъдат деликатни, тъй като каквото и да си купят от това място, ще си е напълно на тяхна отговорност и ще е обезпечено само от честната дума на продавача.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР