Гълъби са превърнали изоставен апартамент в Пловдив в подобие на

...
Гълъби са превърнали изоставен апартамент в Пловдив в подобие на
Коментари Харесай

Търси се собственичката на изоставен апартамент

Гълъби са трансформирали зарязан апартамент в Пловдив в сходство на септична яма, а съседите не могат да спят от миризмата. За това алармираха читатели на „ Марица “. В жилището на бул. „ Копривщица ” 21 живеят стотици гълъби. Терасата е цялостна както с живи, по този начин и с мъртви птици, а на пода има близо 20-сантиметрова кора от изпражненията им.

„ Вонята се носи из целия вход, ще плъзнат болести, а тук живеят деца. От години се борим с този проблем и няма смяна, вдигнали сме ръце “, сподели дама от входа пред репортерите на „ Марица “. „ От стените се стичат изпражненията, а децата долу си играят. Съседката от прилежащия апартамент на изоставения в никакъв случай не отваря прозореца си “, описа стара жена от жилищната постройка.

Преди 15 години притежателите на дома - семейство Вампарови, умряли, по-късно щерка им отпътувала за София и изцяло изоставила жилището. „ Повече от десетилетие собственичката не е идвала и домоуправителят не съумява да се свърже с нея. Тя въобще не се интересува в какъв пъкъл живеем “, сподели друга съседка.

По думите й, птиците в началото завладяли единствено терасата, само че към този момент били проникнали и в самото жилище през отдушника на банята.

„ Оплакахме се в полицията и чиновниците съумяха да се свържат с дамата посредством призовка. Тя дала обещание, че ще пристигна, само че по този начин и не се появи “, оплакаха се съседите. Жителите са обезпокоени и към този момент не знаят какво да подхващат.

„ Живеещите във входа би трябвало да провеждат Общо заседание и да се откри решение “, сподели Димитър Колев, кмет на регион „ Западен “. Той изясни, че с цел да се влезе в жилището и да се почисти, е належащо прокурорско или правосъдно позволение. „ Каня съседите да дойдат в кметството, с цел да им помогнем и спомагаме. Ще използваме юридически способи, с цел да влезем в жилището. Ще издирим собственичката и ще й изпратим писмо “, даде обещание Димитър Колев пред „ Марица “. По думите му, в случай че собственичката откаже, ще бъде призована от съда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР