Гълъбът (Донев) днес страшно размаха криле. Ако Австрия и Нидерландия

...
Гълъбът (Донев) днес страшно размаха криле. Ако Австрия и Нидерландия
Коментари Харесай

Политика на празния стол? Сякаш досега е бил пълен

Гълъбът (Донев) през днешния ден ужасно размаха криле. Ако Австрия и Нидерландия гласоподават срещу приемането на България в Шенген на 8 декември, тя ще предприеме ответни ограничения. 

Във Виена, Хага и Брюксел са се напикали от боязън. Ами в този момент? България ще блокира Европейски Съюз. Какви ли ще са ответните ѝ ограничения?

Ще гласоподават срещу за решенията, които Европейски Съюз взема задсължително с единогласие или като Шарл Дьо Гол през 60-те години на предишния век ще започне политика " на празния стол "? Т.е. ще бойкотира заседанията на общността, до момента в който тя не кандиса да одобри българските претенции.

Чунким до момента българският стол в Европейски Съюз е бил цялостен... И в случай че е бил, какво е седяло в него? 

От две години страната имаше единствено шест месеца постоянно държавно управление и самата тя не знае накъде върви, камо ли европейските ѝ сътрудници да схванат.

Всъщност, кроткият човечец Гълъб не е отговорен. Той извършва волята на шефа си Румен Радев, който май напълно си е повярвал и се пробва да наподоби именития френски военачалник, който опразнил стола на Франция, с цел да одобри останалата Европа настояванията ѝ за селското стопанство в общността.

Само че България не е Франция. В ЕС никой няма да плаче за България, а за настоящия ѝ президент проруски президент - хептен.

Ако София в този момент реши да се инати и да се държи деструктивно в Европейски Съюз, единствено ще унищожи и последните останки от доверие към себе си. И ще се подреди до Орбанова Унгария, която има намерение да бойкотира проекта за европейска икономическа помощ за Украйна.

Източните настойници на Румен Радев доста биха се зарадвали на това. 

И е състоятелен въпросът: Може ли служебно държавно управление да подхваща стъпки, които евентуално биха навредели на ползите на България в Европейски Съюз?

Всъщност, Гълъбът, до момента в който служебно плаши Хага и Виена с ответни ограничения, не е зле да си спомни какво вършиха държавните управления, в които го назначаваше Радев - ту като миниистър, ту като министър-председател.

Тези държавни управления се родиха под размахания против определено държавно управление пестник и  лозунга " Мутри вън! ". Те " изчегъртваха " всичко направено преди тях. Обясняваха какъв брой е проядена страната от корупция. Громяха правосъдната система и изключително - прокуратурата. Обясняваха в Народното събрание какъв брой зле се пази границата. Как на вятъра били изхарчени европейските парѝ за оградата.  Накратко, две години тези държавни управления гръмко обясняваха по света и у нас, че България не е страна и те стартират да я строят от кота нула. А днес са възмутени, че някои членки на Шенген не желаят такава страна в общността си.

Марк Рюте, нидерландският министър-председател, просто е установил техните оценки. За какъв " цинизъм " може да става дума тук? И каква взаимност желаеме след характерността, която сами сме си създали?

Много забавно е, в случай че решим да саботираме Европейски Съюз, какво тъкмо ще му саботираме? Безвъзмездната финансова помощ, без която няма да имаме не стопански напредък, а стопанска система въобще? Пазара му, на който изнасяме безмитно? Безплатните ваксини? Газовите интерконектори? Изключението от петролното ембарго против Русия? Свободата на придвижване и определяне, с помощта на която милиони българи са съумели да избягат и не престават да бягат от такива като Радев? 

На мераклиите да се вършат на балкански дьоголовци би трябвало да им е ясно едно - без Европейски Съюз България е Азербайджан, единствено че - без нефта и природния газ. Благодарение на тях. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР