Гълъб Донев всячески се опитва да обясни, че няма друго

...
Гълъб Донев всячески се опитва да обясни, че няма друго
Коментари Харесай

Борисов: Донев казва, че не може без Газпром, а Кирчо и Асен си късат ризите за Лукойл

Гълъб Донев по всякакъв начин се пробва да изясни, че няма друго решение с изключение на " Газпром ", а Кирчо и Асен си късат ризите, с цел да защитят " Лукойл ". Това съобщи водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, след като посети детелината на Северния обход в Бургас. 

По думите му неговата партия има три решения по какъв начин цените на бензина и дизела да бъдат по-ниски

" Гълъб Донев се опитваше да изясни по всякакъв начин, че " Газпром " е извънреден значим и няма друго решение. А ние в нашата позиция споделяме, че би трябвало да има 100% диверсифиакция от " Газпром ". Имат доста способи и ги апелирам да не се връщат към " Газпром ". Но го видях, че той се гърчи и се пробва да ги отбрани. От друга страна видях Кирчо и Асен по какъв начин си късат ризите, с цел да защитят " Лукойл ", разяснява Борисов и продължи:

" Това била единствената точка, от кое място ще влезе нефт. В момента корабите са на " Литаско ". Както " Литаско " вкарва нефт, по този начин може и БЕХ. Да работи на ишлеме и да получаваме с 1,2 лв. по-евтини бензин и нафта. Ако те не го създадат, незабавно променяме закона, слагаме 1 лев мито на литър и всяка бензиностанция ще връща по 1 лев на всеки за всеки литър . Третото решение ще си го запазим, когато дойдем да управляваме ".

По думите на водача на ГЕРБ България я чака апокалипсис.

" Задава се финансов апокалипсис, на който пазарите ще ни ударят крепък пестник. Българите схванаха, че се задава тежка зима - през днешния ден отново имаме рекордно висока цена на тока, и в случай че не бяха депутатите на ГЕРБ да сложат таван, през днешния ден всичко щеше да е банкрутирало ", означи Борисов.



Той разяснява и строежа на автомагистралите в страната по време на ръководството на кабинета " Петков ".

Северният обход на Бургас не е подготвен поради безхаберие . Хаосът и разрухата са видни. Трябваше напълно малко старания и можеше за летния туристически сезон да работи. Истински чаках да ни покажат по какъв начин се строи вярно и бързо, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Туристическият сезон свърши. Всички могат да видят, че всичко е по този начин, както го оставихме. Трябваше напълно малко - да го боядисат, да му сложат мантинелите и за сезона да работи ", уточни някогашният министър председател.

" Тук бяхме преди шест месеца, преди година. Виждаме едно и също. Те се провалиха във всичко. Година и половина минава и е на същия стадий, на който беше. Мина целият туристически сезон и хората в двете направления на Бургас вместо да употребяват оборудването, задръстваха града. Ние щяхме да сме подготвени тъкмо преди осем месеца. Щеше да работи и " Струма ", и " Симитли ". Щяха да карат хората сред Плевен и Ловеч по " Хемус ", а до Търново щеше да е на трошляк ", съобщи Борисов.

Той добави, че по същия метод стои въпросът със строителството на най-голямата спортна зала.

 Снимка: BulFoto

" Прекрасно оборудване, година и половина стои ", сподели водачът на ГЕРБ, представен от Българска телеграфна агенция.

" Дойдоха с обещанието за автомагистрала на година, мостове. Спряха " Хемус ", стопираха " Струма ", стопираха обхода за Поморие, в Хасково трябваше да стартира околовръстното на града, околовръстното за Пловдив, втората връзка към бургаския квартал " Меден рудник ". Две години нищо. За финансовите поправки парите стоят в бюджета, тъй като ги харчат за други неща ", уточни Борисов. Той разяснява, че по автомагистрала " Тракия " водачите се движат в лявата лента тъй като не е поддържана и няма здрава мантинела.

" Поне 300-400 милиона трябват за " Тракия " да се приведе в естествен тип ", добави водачът на ГЕРБ.

По време на визитата на Борисов стана ясно още, че средствата, планувани за концертите в предизборната стратегия на ГЕРБ-СДС-Бургас ще бъдат пренасочени в поддръжка на фамилията на умрял служител на реда. Става въпрос за починалия при тежък пътен случай полицейски чиновник от Областната дирекция на МВР-Бургас Атанас Градев.

 Снимка: BulFoto

Решението за финансовата поддръжка разгласи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС - Бургас Жечо Станков.

" Решението е взето единомислещо от претендентите за народни представители в листата. Атанас Градев е бил единственият работещ в фамилията и взехме решение да ги подпомогнем ", сподели Станков.

" Тридесет хиляди лв. имате от дотацията ", съобщи Борисов. Лидерът на ГЕРБ дойде в Бургас с Мартин Харизанов, наследник на умрял служител на реда.

" Когато самодейността за подкрепяне на деца на починали чиновници на Министерство на вътрешните работи стартира, Мартин беше на една година. Никое от управленията на Министерство на вътрешните работи не я спря ", уточни Борисов и сподели, че Мартин Харизанов е втори в листата на ГЕРБ-СДС във Враца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР