Гълъб Донев остава служебен премиер с четирима вицепремиери – Атанас

...
Гълъб Донев остава служебен премиер с четирима вицепремиери – Атанас
Коментари Харесай

Ключовите реплики на Гълъб Донев по време на първия му мандат на служебен премиер


Гълъб Донев остава длъжностен министър председател с четирима вицепремиери – Атанас Пеканов, Лазар Лазаров, Христо Алексиев и Иван Демерджиев. Това стана ясно по-рано денем, когато президентът разгласи състава на служебния кабинет.

Вижте и някои от значимите реплики по време на първия мандат на Гълъб Донев като длъжностен министър-председател. С втория си мандата Гълъб Донев може да се окаже рекордьор на поста длъжностен министър-председател. Първият му мандат продължи близо половин година и министър председателят не пестеше самоиронията. Когато пристигна време за парите на страната.

„ Стигнахме до шегата, с която стартира работата на служебния кабинет - по какъв начин Гълъб Донев прави бюджет - перо по перо “, сподели тогава Донев.

Шегувайки се, той изрази леко отчаяние, че 48-ото Народно заседание по този начин и не съумява да откри сполучлив модел за постоянно държавно управление. Всички помнят думитe, когато първия мандат на -СДС не съумя.

„ Вече си представях заглавията в медиите – Гълъб Донев отлетя от Министерския съвет. Оставаме обаче както стана ясно, остава и вярата за сформиране на постоянно държавно управление. От хода на полемиката ясно пролича, че тази задача за работа за хората на България се възприема и от народните представители. Това ни дава вяра за търсене на триумф в търсене на модела за сформиране на постоянно държавно управление “, сподели Гълъб Донев, министър-председател.

В навечерието на доклада на служебното държавно управление Донев се обърна към вицепремиера Атанас Пеканов с многозначителни думи: „ Атансовден е вицепремиер Атанас, поисквам ти във всеки един миг без значение дали си министър председател, или вицепремиер, пази името си се от коментатори. “

А единствено преди ден благодари на сътрудниците си.

„ Въпреки всички нападки и проблеми, показахте здрави нерви и темперамент в борбите, които водихме да върнем страната на хората “, сподели остарелият нов длъжностен министър председател.

Единствената рокада в служебното държавно управление е тази на Велислав Минеков. Докато той беше на поста имаше напрежение сред него и актьорите от Народния спектакъл. Конфликтът породи след надрасканата врата от режисьора Александър Морфов на PR-a на Народния спектакъл Велислава Кръстева.

Кръстева е била народен представител, заместител министър на културата и някогашен PR на. С писмо до президента 49 актьори от Народния спектакъл пък желаеха оставката на министъра на културата. Аргументът им е, че с обществените си изяви по спора в театъра, Велислав Минеков уронва престижа му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР