Гал Луфт, директор на мозъчния тръст Институт за анализи на

...
Гал Луфт, директор на мозъчния тръст Институт за анализи на
Коментари Харесай

Обвиниха в шпионаж ключов свидетел по разследването на Байдън-син за корупция

Гал Луфт, шеф на мозъчния концерн Институт за разбори на световната сигурност
Снимка: Туитър

Гал Луфт, който е работил като консултант на китайската държавна енергийна компания " Си И Еф Си " (CEFC), от няколко години упреква Хънтър Байдън, че скрито е приел милиони долари от тази компания.

Във видео, оповестено от в. " Ню Йорк пост " на 5 юли, той твърди, че е споделил тази информация с двама американски федерални прокурори и четирима сътрудници на ФБР в Брюксел през март 2019 година

Няколко конгресмени консерватори приканват Луфт да свидетелства пред Конгреса.

" Той е основен очевидец ", сподели в неделя сенаторът републиканец Рон Джонсън пред телевизия " Фокс нюз ". " Трябва да му осигурим имунитет, с цел да може да свидетелства и да опише историята си ", добави сенаторът.

" Гал Луфт е извънредно меродавен очевидец на корупцията на семейство Байдън ", написа в петък в Туитър конгресменът републиканец Джеймс Комър.

През май конгресмени републиканци от парламентарна комисия, натоварена с контрола над изпълнителната власт, разгласиха отчет, в който се твърди, че членовете на фамилията на Джо Байдън и техните сътрудници са получили близо 10 млн. $ от задгранични компании, в това число китайски и румънски.

Тези обвинявания са част от дългогодишна акция, ориентирана към съмнителните покупко-продажби на Хънтър Байдън, предизвикващия спорни мнения наследник на президента на Съединени американски щати.

Републиканците го упрекват, че е употребявал името на татко си, когато последният беше вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017 г.), с цел да подписа съмнителни контракти в няколко страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР