Гаел Монфис сложи край на сушата си от 22 месеца

...
Гаел Монфис сложи край на сушата си от 22 месеца
Коментари Харесай

Обратно в шампионския кръг: Монфис прекъсна 22-месечна суша и вдигна купата в Стокхолм!

Гаел Монфис постави завършек на сушата си от 22 месеца без извоювана ATP купа. Французинът изигра един край цялостен с възходи и падения, който умерено можеше да загуби, само че квалификантът Павел Котов не можа да се възползва от множеството съмнения в играта на някогашния първенец в Стокхолм и по този начин 37-годишният състезател се поздрави с втора купа в шведската столица, която идва цели 12 години след първата и по този начин се трансформира в най-възрастния първенец в историята на шампионата.

Числото 12 също така към този момент демонстрира общия брой извоювани ATP титли от някогашния номер 6, който изстрада успеха си над дебютанта във финални дуели на сходно ниво и го надделя с крайното 4:6 7:6(6) 6:2, отразявайки три скрити мачбола. Самата среща продължи 2 часа и 30 минути, а първенецът ще прелети с към 50 места напред в международната класация и от на следващия ден ще бъде назад в първите 100 на света.

Очаквано ветеранът изглеждаше по-солиден в началните минути на мача, до момента в който квалификантът свикваше с страстите от първия си ATP край в кариерата, което даде мигновен късмет за пробив на някогашния първенец. Французинът обаче подходи прекомерно пасивно, а това беше и цялостното му държание в идващите минути на дуела.

" Ла Монф " не подхващаше никакви опасности и очевидно беше решил, че неговият противник ще се победи самичък, само че Котов се усещаше все по-комфортно във водеща роля и експлоатираше позицията на 37-годишния състезател, който стоеше доста надалеч зад главната линия и руснакът можеше умерено да управлява обстановката на корта с камшичния си форхенд.

Всичко това разреши на Котов да пробие два пъти поред тогавашния номер 6 и по този начин се откъсна напред с 5:2 гейма. 11-кратният ATP първенец надалеч не се беше предал и отрази два следващи сетбола в идващия гейм, като в последна сметка върна единия от двата си пробива закъснение, с цел да понижи резултата до 4:5. Все отново международният номер 109 не се пречупи под натиска на именития си противник и справедливо се поздрави с триумфа в първия сет.

Kotov takes the opener!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР