Гаел Монфис ще спори за трофея в Стокхолм. Бившият шампион

...
Гаел Монфис ще спори за трофея в Стокхолм. Бившият шампион
Коментари Харесай

Монфис обезличи 2-кратен ATP шампион и 12 години по-късно е отново на финал в Стокхолм!

Гаел Монфис ще спори за трофея в Стокхолм. Бившият първенец пречупи съпротивата на коравия Ласло Джере и ще има опция да завоюва трофея за повторно, откакто го стори преди тъкмо 12 години - 7:5 6:2. Така 37-годишният състезател се трансформира в най-възрастния финалист в историята на шампионата, само че възрастта несъмнено не е недостатък за " Ла Монф ", който ни подари с следващото си шоу в шведската столица и сподели такова напредване по корта, че бихме могли да го сбъркаме с участник на Next Gen ATP Finals.

Някогашният номер 6 се нуждаеше от тъкмо 77 минути, с цел да надделее над балканеца и на следващия ден ще има опция да завоюва първи трофей от предишния февруари насам. На финала пък го чака конфликт с изненадата на шампионата, а точно квалификанта Павел Котов, който победи в поредни сетове Миомир Кецманович.

Началото беше повече от мечтано за Монфис, който завоюва 15 от първите 16 разигравания в мача и поведе с 4:0 гейма. Изведнъж обаче нещата се обърнаха на 180 градуса и Джере стоеше доста по-солидно в дългите разигравания, което му разреши да върне единия от двата брейка и по този начин да понижи изоставането си до 3:4. Наглед ветеранът спря пропадането си, печелейки на нула идващото си подаване, само че след това се опита да бъде прекомерно автентичен в някои свои отигравания и напълно загуби салдото в ударите си, а международният номер 35 се възползва от това и изравни за 5:5. Сякаш пък " Ла Монф " се нуждаеше от тъкмо такова отрезвяване, тъй като още веднъж стартира да лети по корта и измъкна триумфа в откриващия сет, надделявайки в 8 от идващите 9 замени.

Във втората част станахме очевидци на безусловно еднакъв старт, защото парижанинът още веднъж дръпна скорпостижно с 4:0, единствено че този път не разреши да се стигне до затруднения и се изстреля към своя общо 34-ти ATP край в кариерата си.

LA MONF makes his first final this year!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР