Гаел Монфис се класира за своя първи 1/4-финал от 20

...
Гаел Монфис се класира за своя първи 1/4-финал от 20
Коментари Харесай

Ренесансът продължава: Монфис повали финалиста от Атланта и е на първи 1/4 финал от 20 месеца

Гаел Монфис се класира за своя първи 1/4-финал от 20 месеца насам. 36-годишният деец страдаше от редица контузии през предишния сезон, а до момента имаше единствено една записана победа през 2023-та, само че всичко се промени на Мастърса в Торонто. Там французинът отстрани поредно четвъртфиналиста от Уимбълдън - Кристофър Юбенкс, както и международния номер четири Стефанос Циципас, а тази нощ преодоля съпротивата на Александър Вукич - 6:4 6:4.

Бившият номер шест не загуби нито един път подаването си в хода на мача и справедливо отстрани финалиста от Атланта, осигурявайки си конфликт с Яник Синер във финалната осмица, като ще се опита да запише едвам втората си победа над младия италианеца, против който изостава с 1:3 в директните дуели посред им.

Началото беше малко по-силно за австралиеца, който печелеше извънредно безапелационно своите подавания и действаше доста решително, само че бързо разбра по какъв начин ще му бъде доста мъчно да надиграе Монфис с груба мощ. " Ла Монф " изглеждаше изцяло здрав и напряко летеше по корта, а неговият противник не можеше да издържи на извънредно тежките разигравания, които изобилстваха и инкасира пробив в седмия гейм, като това се оказа задоволително, с цел да забележим по какъв начин откриващата част отива в актива на един от най-големите шоумени в играта.

Вторият сет започва с голям брой свръхзвукови форхенди от ракетата на парижанина, чието избавяне беше безусловно невъзможна задача за Вукич и пробивът в интерес на опитния французин не закъсня. Оттам насетне Монфис играеше с доста висока доза самочувствие и поддържаше преднината си до 5:4 в своя изгода, когато беше изправен пред два брейкбола, само че въобще не трепна в сериозния миг и постави точка на разногласието в срещата.

36yo Gael Monfils, finally looking healthy again, beats Aleks Vukic 6-4, 6-4 to reach in Toronto his first QFs in 20 months (Australian Open 2022). Only faced BPs in the last game of the match.

Awaits Murray or Sinner tomorrow.

Fantastic story.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР