Гаел Монфис пренесе изключително силното си представяне от турнира в

...
Гаел Монфис пренесе изключително силното си представяне от турнира в
Коментари Харесай

Победите не спират: Монфис пренесе шоуто във Виена и си осигури суперсблъсък с Тиафо!

Гаел Монфис придвижи извънредно мощното си показване от шампионата в Стокхолм, където завоюва купата, и на австрийска земя, с цел да открие сполучливо акцията си на конкуренцията във Виена. 37-годишният французин, който след спечелването на трофея в шведската столица се завърна назад в първата стотица на планетата, изнесе страховит дуел против 47-ия в света Даниел Алтмайер и без да инкасира даже пробив, се поздрави с шестата см поредна победа - 6:4 6:4. По този метод някогашният представител на топ 10 си обезпечи класиране за осминафиналната фаза на шампионата и в суперсблъсък му следва да се изправи против седмия подложен Франсис Тиафо.

Началото на дуела се оказа изпълнено с неприятности за първенеца в Стокхолм, който с държанието си на корта показваше, че усеща сериозна отмалялост и това докара до два брейкбола пред германеца, само че във значимите моменти " Ла Монф " откри правилен съдружник в лицето на първия си сервис и оцеля. Стореното пък вдъхна голяма доза мотивация на ветерана и той повиши интензитета в идващите минути, като подхождаше все по-агресивно в разиграванията и съумя да пласира поредност от печеливши удари, извели го до фундаментален пробив в петия гейм, с помощта на който записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част събитията от началото на срещата значително се повториха, откакто французинът влезе в серия от грешки и бе напът да се пропука на лично подаване, но подвигна оборотите с няколко свръхзвукови попадения от форхенд и отстоя сервиса. Впоследствие подобрението в играта на някогашния представител на топ 10 докара до спад в нивото на международния номер 47, чиито неточности " натежаха " и той съобщи сервиса си в актива на Монфис, който оттова насетне наложи своето движение и онагледи класата на началния си удар, узаконявайки триумфа си малко над четвърт час по-късно.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР