Гаел Монфис показва страхотна форма от началото на сезона на

...
Гаел Монфис показва страхотна форма от началото на сезона на
Коментари Харесай

Монфис: Хората виждат само хубавото и ни мислят за роботи; трудно е да си обувките ни

Гаел Монфис демонстрира страхотна форма от началото на сезона на твърди кортове в Северна Америка и от ден на ден наподобява на тенисиста, който дълги години беше част от международния топ 10. Бившият номер 6 наподобява изцяло възобновен от травмата в региона на крайници, която дълги месеци не му позволяваше да се състезава на най-високо равнище и през вчерашния ден откри присъединяване си в Синсинати с впечатляващ триумф над някогашния притежател на трофея от Мастърса в Индиън Уелс - Камерън Нори.

Впоследствие французинът даде обширна конференция, в която описа по какъв начин множеството почитатели въобще не си дават сметка какъв брой в действителност сложен е животът на спортистите и описа каква е главната движеща мощ на топ спортистите:

" Трудно е да бъдеш в обувките на професионалния състезател. Хората виждат единствено хубавата част - усмивките, шоуто, харизмата, успехите, почитателите и готините фотоси, само че не виждат другата страна на нещата. Никога не са там, когато вали дъжд, треньорът ти крещи, а ти още веднъж би трябвало да се събудиш рано за следващата подготовка. 

Хората също по този начин си мислят, че сме нещо като роботи, които стават и са извънредно щастливи да създадат едночасово тичане, след което да поемат към фитнеса. Ние сме като всички останали и в някои дни ни е в действителност мъчно да вършим всичко това. Тогава обаче идва тази част, която ни откроява от другите, а точно дисциплината. 

Каквото и да си мислят някои, то съм имал желязна дисциплинираност още през цялото време на своята кариера и това важи за всеки един от играчите на най-високо равнище. Да, ние сме разнообразни хора и не се подготвяваме по един и същи метод, само че има неща, които наложително би трябвало да правиш, тъй че в случай че не е съществуването на дисциплинираност, то нямаше да сме най-хубавите в това, което вършим " - разяснява Монфис.

" People think we are robots. We are just different because we are very disciplined "
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР