Гаел Монфис изнесе същинско тенис зрелище в откриващия си мач

...
Гаел Монфис изнесе същинско тенис зрелище в откриващия си мач
Коментари Харесай

Шоуто възтържествува: Монфис навакса сет пасив и сломи квалификант за успешно начало в Ню Йорк

Гаел Монфис изнесе същинско тенис представление в откриващия си мач за тазгодишния US Open и започва сполучливо присъединяване си в Ню Йорк. 36-годишният французин трябваше да се изправи против квалификанта Таро Даниел и въпреки да изостана със сет пасив, то откри най-хубавия си тенис във значимите моменти и сътвори цялостен поврат след 3 часа и 13 минути - 4:6 6:4 6:2 7:6(4). По този метод младият баща затвърди мощната си форма в хода на американското турне и се класира за втория кръг, където го чака конфликт от най-голям сан против 8-ия подложен Андрей Рубльов.

Началото на дуела не предложи изключително вълнуващи моменти, като " Ла Монф " изпитваше непредвидени компликации с това да се приспособява към стила на японеца, който опитваше да играе процентен тенис, като това му решение очевидно се ознаменувате с триумф. Ветеранът неведнъж избързваше в търсенето си на печелившо отиграване и несъразмерният брой грешки му коства скъпо, откакто той инкасира пробив в седмия гейм, от който международният номер 95 се възползва, с цел да победи в дебютния сет.

С настъпването на втората част сервисът на французина поради покрай оптималното си ниво и първото му подаване бе отговорно за множеството елементарно извоювани точки в неговия актив, които му разрешиха да насочи вниманието си към играта си на ретур. Именно в този аспект станахме очевидци на съществено усъвършенстване от страна на някогашния представител на топ 10, който все по-уверено влизаше в дългите разигравания и дочакваше опцията си да пласира уинър, както и стори най-нагледно в десетия гейм, когато " шоуто спечелва " след серия от фамозни осъществявания на Монфис и той с късен пробив възобнови равенството в обособените сетове.

Проблемите, свързани с купищата неточности, се завърнаха за Гаел при започване на третата част, при което той на процедура непринудено съобщи подаването си в актива на квалификанта, но бързо влезе в кондиция, с цел да отговори уместно. На първо време международният номер 162 реализира рибрейк и след това отрази опция пред японеца той да осъществя подобен, като добитият подтик от страна на ветерана му разреши той да наложи превъзходството си в разиграванията и получил безрезервната поддръжка на публиката, шоуменът завоюва шест от последните седем гейма за сета, с което застана на " пол позишън " по пътя към успеха.

Началото на четвъртата част пък се оказа аналогично с това на предходната такава, откакто поредност от неточности в играта на младия баща, вероятно подбудени от обзелата го отмалялост, донесоха брейк в актива на Даниел. Взел си нужната глътка въздух, французинът последователно още веднъж подвигна оборотите във връзка с скоростта в размените от дъното на корта и скоропостижно заличи пасива си в резултата, като оттова насетне сервиращите взеха връх над протичащото се и бяхме отведени до тайбрек.

В него Монфис засвидетелства желанието си да е нападателен и това привидно му изигра неприятна смешка, откакто той прати форхенда си в навън и изостана с мини пробив пасив, но след това атакуващият жанр на някогашния номер 6 му донесе съществени мотиви за наслада, съпроводени от цялостен поврат в резултата, като той поведе с 6:3 точки и постави точка на разногласието с втория мачбол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР