Гаел Монфис имаше проблеми с контузия през последните седмици, което

...
Гаел Монфис имаше проблеми с контузия през последните седмици, което
Коментари Харесай

Монфис отпусна само три гейма на испански талант и си осигури сблъсък с Джокович

Гаел Монфис имаше проблеми с травма през последните седмици, което наложи отсъствието му от шампионатите в Монте Карло и Белград. Сега обаче французинът е още веднъж на линия и през днешния ден се завърна в игра на Мастърса в Мадрид. Неговото първо затруднение в испанската столица бе 20-годишният Карлос Химено Валеро, който правеше своя дебют в шампионат от сходен сан. Срещата не предложи никаква конспирация, откакто Монфис изнесе безупречно показване, с което си обезпечи конфликт с Новак Джокович във втория кръг, който дава обещание да бъде в действителност любопитен - 6:3 6:0.

Двамата взеха безапелационно дебютните си подавания, само че това бе единственият миг, в който паритетът беше налице. Монфис внезапно завиши оборотите и вкара в дейности нападателния си форхенд, което му разреши да вземе самодейността на своя страна. Парижанинът организира три безупречни гейма, след които поведе с 4:1. До края надареният испанец съумя да се отърси от напрежението и не позволи пасивът му да се усили, само че Монфис довърши започнатото и скоро към този момент имаше сет преднина.

Опитният играч започва втората част по този начин както завърши миналата. Световният номер 21 бързо пое контрола на корта и си улесни задачата, отваряйки отдалеченост от 3:0 в своя изгода. 36-годишният французин не бе решен да стопира дотук и продължи да санкционира всяко едно съмнение в играта на участващия с " уайлд кард " локален представител. Монфис бързи темпове усилваше водачеството си, а до края не даде нито гейм на 369-я в света, финализирайки първата си победа на клей за актуалната акция.

Lamonf powers through
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР