Гаел Mонфис и Стан Вавринка осъществиха второто своеобразно пътуване във

...
Гаел Mонфис и Стан Вавринка осъществиха второто своеобразно пътуване във
Коментари Харесай

Пътуване във времето с Монфис и Вавринка, или как те заиграха тенис отпреди половин век

Гаел Mонфис и Стан Вавринка реализираха второто самобитно пътешестване във времето на Мастърса в Монте Карло. Двамата положителни другари последваха образеца на Григор Димитров и Андрей Рубльов, които през предходната година изиграха супертайбрек до 10 точки в Княжеството, като уловката беше, че трябваше да играят с екипировка от предишното. Така руснакът получи ракета от 80-те години на предишния век, до момента в който Григор се върна още 3 десетилетия обратно, само че дървената ракета се оказа тъкмо по негов усет и той надделя противника си с 10:7 точки.

Въпросната концепция събра голям брой позитивни мнения и имаше сериозен отзив в обществените медии, което накара уредниците на конкуренцията да пресъздадат същото събитие и през тази година, а този път в основните функции бяха Вавринка и Монфис. " Ла Монф " трябваше да се оправя с ракета от 70-те години на 20-ти век, до момента в който 3-кратният първенец от Шлема имаше преимуществото да е с едно десетилетие напред по отношение на своя противник.

Предизикателството се оказа доста мъчно за двамата играчи, които имаха съществени проблеми да управляват топката и очевидно изпитваха компликации да се оправят с прекомерно меко наплетените си ракети, посредством които мъчно можеха да придадат топспин на топката, само че последователно схванаха по какъв начин да употребяват оптимално новите си оръдия на труда и предоставиха запаметяващо се шоу на снимачния екип към тях.

Бившите представители на топ 10 очевидно се забавляха, като французинът в един миг съобщи, че би бил същински звяр на корта, в случай че играе непрекъснато с тази ракета, а Вавринка също беше удовлетворен от своята златиста ракета, споделяйки по какъв начин се усеща все едно е влезнал в обувките на Джеймс Бонд. В последна сметка Монфис завоюва решителната точка при 9:9 и се поздрави с успеха в супертайбрека, а първото нещо, което изиска по-късно, беше да му бъде върнато неговото Artengo.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР