Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани.

...
Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани.
Коментари Харесай

Съпругата на вицепремиера Дончев: Габровци искат града си чист от придошлите цигани

" Габровци желаят да видят града си чист от придошлите роми. Те недоволстват от тяхното наличие, метод на държание, привички и просвета. Не схващат по какъв начин ромите безусловно нахлуха в града през последните няколко години. "
 Четирима са арестувани за безредиците в Габрово  Сблъсъци и ранени в Габрово, митингът освирка вицепремиера Дончев и кмета Христова
Това разяснява във фейсбук профила си брачната половинка на вицепремиера Томислав Дончев - Светлана, във връзка размириците в Габрово. Напрежението избухна, откакто продавач в града бе атакуван от трима роми. Наложи се да бъде изпратена жандармерия, с цел да се предотвратят конфликти.

" Те (жителите - б.р.) желаят да видят решителни ограничения от страна на властта във връзка с контрола върху тази група, която не желае да се впише в откритите порядки на града. Искат умерено да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на мира в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани роми. Искат правдивост, желаят ред, желаят заслужен живот! Заслужават го! Заслужават и доста повече! Защото Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прелестно комбиниран с уюта, хубостта и топлината на дребния град. Място - фантазия за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано всекидневие на столицата и другите огромни градове. Място - фантазия за всяко семейство, което желае децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и работливи българи. Нека остане подобен! ", написа още Светлана Дончева.

Съпругата на вицепремиера не за пръв път взема обществено отношение по тематиката за ромското малцинство.

" Морковите за ромите са на приключване, време е за тоягата! ", написа тя през юни предходната година. Тогава тя бе остро подложена на критика за коментара си. " Това, че съм обвързана фамилно с един от вицепремиерите на България не значи, че би трябвало да си запуша устата и да нямам право на свободно изложение на това, което мисля. Аз съм самостоятелна персона и нямам никакво желание да съблюдавам някакъв фиктивен стар и непотребен етикет ", разгласи Дончева. " Ще се разгранича от Светлана, когато се разведа с нея ", сподели на собствен ред Томислав Дончев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР