Габровско мече продължава да обикаля из Троянско, което създава опасна

...
Габровско мече продължава да обикаля из Троянско, което създава опасна
Коментари Харесай

ВИДЕО Мечка държи на тръни Троянско - прави пакости, без да се плаши от хора и коли

Габровско мече продължава да обикаля из Троянско, което основава рискова обстановка и за хората, и за самото животно.

Животното е видяно в разнообразни елементи на региона, в това число в обитаемоте места Врабево, Белиш, Патрешко и махала Баба Стана.

Мечето не се тормози от коли и хора, което е най-притеснителното. То е снимано да се разхожда по пътищата, да влиза в дворове и да атакува пчелини.
 Габровското мече продължава да е проблем за жителите на Троянско
Пчелина на Марин Ичев в Белиш, мах.Маргатина

Според инж. Милко Станчев, шеф на Териториално отделение на Държавно горско стопанство – Троян, мечето е към двегодишно и тежи към 90 кг. Има нашийник и се следи непрекъснато.

От Търговско предприятие на ДГС ни твърдят, че се работи по казуса с мечките и прогонването на габровското мече.

Станчев уточни и ограниченията, които могат да се вземат от страна на стопаните и притежателите на пчелини. Мечето се плаши единствено (засега) от камера с тревога и елпастири, сложени на кошерите.

Също по този начин инж. Милко Станчев помоли жителите да са доста деликатни при среща с мечка, тъй като не се знае по кое време животното може да скочи върху човек. Действията са непредсказуеми.

Някои от значимите аспекти и дейности, които могат да бъдат подхванати, включват:

Предупреждение на жителите:

Хората, които живеят или работят в региона, би трябвало да бъдат наясно с методите за самоотбрана при среща с мече. Това включва вярното държание и потреблението на средства за отбиване.

Работа с пчелини:

Собствениците на пчелини би трябвало да подхващат ограничения за отбрана на своите кошери. Използването на камери с аларми и елпастири може да помогне да се предотврати нахлуване на мечка.

Сътрудничество:

Сътрудничеството сред разнообразни институции, стопаните и общността е от значително значение за решение на казуса с мечката. Този тип съдействие може да докара до по-ефективни решения.

Ситуациите с дивите животни могат да бъдат комплицирани и рискови, по тази причина е значимо да се работи с грижа и подготвеност, с цел да се предотвратят възможни произшествия и да се отбрани както живота на хората, по този начин и на животните.

Важно е да се откри решение, което да бъде дейно и безвредно за всички страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР