Габрово. Народният представител от БСП за България Кристина Сидорова и

...
Габрово. Народният представител от БСП за България Кристина Сидорова и
Коментари Харесай

Габрово: Кристина Сидорова и председателят на Общински съвет – БСП – Габрово Здравко Кънчев участваха в честването на Съединението

Габрово. Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Кристина Сидорова и ръководителят на Общински съвет – Българска социалистическа партия – Габрово Здравко Кънчев участваха в тържественото честване на 132-годишнината от Съединението на България и сервираха цветя пред паметника на Чардафон в центъра на Габрово, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . След това, дружно с регионалния ръководител на Българска социалистическа партия Габрово Николай Григоров и партийни членове, уважиха паметта на Чардафон и на неговия гроб, където се намира и първият достоверен монумент на войводата.
Габровецът Продан Тишков ще бъде запомнен вечно като Чардафон Велики. Той умира през 1906 година в родния си град Габрово. През 1908г. в Габрово, в леярната на Иван Недков, е излят първият бронзов бюст на Чардафон Велики по скулптурата на художниците-учители Недялко Каранешев и Стефан Ковачев, направен от Митика Петреску.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР