Габрово. Етнографски музей на открито Етър“ ще предсатви на 7

...
Габрово. Етнографски музей на открито Етър“ ще предсатви на 7
Коментари Харесай

Габрово: Етнографски музей на открито „Етър“ представя новата си визуална идентичност

Габрово. Етнографски музей навън „ Етър “ ще предсатви на 7 декември новата си образна еднаквост. Неин създател е Красен Кръстев – победител в извършения през това лято конкурс, оповестяват от Музея.
Участие в представянето ще вземат кметът на Габрово Таня Христова, шефът на ЕМО „ Етър “ Светла Димитрова, както и уредниците и членовете на журито на състезанието измежду които дизайнерът Борил Караиванов.
Красен Кръстев приключва Художествената академия в София, компетентност Книга и печатна графика през 1997 година
Следват магистратура по графичен дизайн в Бреда, Холандия (2003) и магистратура по шрифт в Кралската академия на изкуствата в Хага (2004). В следствие преподава графичен дизайн и типография в Американския университет в Дубай, ОАЕ. Понастоящем Красен ръководи ImageContext (www.imagecontext.com) – консултантско студио за образна връзка и следва програмата Expert Class Type Design към Plantin Institute of Typography в Антверпен.
Инициативата за нова еднаквост е част от акцията „ Габрово – Творчески град на занаятите и фолклорните изкуства на ЮНЕСКО “ за развиване на града и музея навън като притегателни интернационалните центрове за просвета и изкуства. Проектът включва 4-годишен проект с начинания от креативните области на мрежата от креативен градове на ЮНЕСКО. Част от акцията са осъвременяването на сградния фонд на ЕМО „ Етър “ и архитектурният конкурс за реорганизация на хотела към комплекса.
В рамките на събитието ще има опция за полемика
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР