Габриела Славова е активен екопазител и ековдъхновител. Любовта към природата,

...
Габриела Славова е активен екопазител и ековдъхновител. Любовта към природата,
Коментари Харесай

Арестуваната за убийството на мъжа си Габриела Славова е активен екопазител

Габриела Славова е деен екопазител и ековдъхновител. Любовта към природата, изследователският дух, нестихващият възторг към екопромяна и екомениджмънт образованието са постоянните основи, върху които се крепи дейната активност на страж и другар на естественото завещание на Земята. Нейният образец е скъп за българската природа и устойчивото бъдеще, тъй като стимулира младите да познават, опазват и ценят природата. "

Това е част от прочувствена характерност, дадена на уеб страницата на българо-швейцарската фондация " Биоразнообразие " за упрекнатата дружно с майка си за убийството на брачна половинка си Пейо Пеев Габриела, разкрива 24 часа.

Швейцарско-българската фондация „ Биоразнообразие “ е член на обединението „ За да остане природа в България “. Тя е измежду най-големите жалбоподателите против инфраструктурните планове в България, изключително в региона на създаване на автомагистрали.

Нейният най-изявен деятел - Петко Цветков, е някогашен съпредседател на партията „ Зелено придвижване “, част от обединението „ Демократична България “. Сега съпредседател на „ Зелено придвижване “ е Тома Белев, а преди него беше и Борислав Сандов.

Цветков е един от хората, дружно с Андрей Ковачев, Петко Ковачев, Тома Белев и Борислав Сандов(всички работили и работят по един или различен метод с фондация „ Биоразнообразие), които от над две десетилетия се пробват да провалят довършването на Автомагистрала Струма през Кресненското дефиле и лобират за тунел – план, зад който стои швейцарска компания.

Фондация „ Биоразнообразие “ е и от най-яростните съперници за създаване на втора кабина в Банско, както и на пилона на Рожен.

Подавали са тъжби против десетки държавни, общински и частни планове. Основното финансиране фондацията идва от непознати спонсори и донори.

Интересно е, че предходната година фондацията награждава Габриела Славова, разказана като " същинско въплъщение на безсънен деятел за природата ":

" Макар ангажираното всекидневие и безбройните действия, които осъществя самодейно или като част от екипа на община Бургас, тя впечатлява с осъзнати и смислени дела в посока разпространение и запазване на околната среда и нейните жители ", се споделя още в хвалебственото изложение, отдадено на младата еколожка, която сега е в ареста, упрекната за убийството на брачна половинка си Пейо Пеев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР