Габриела и Стефани Стоеви са на полуфинал при двойките на

...
Габриела и Стефани Стоеви са на полуфинал при двойките на
Коментари Харесай

Сестри Стоеви са на полуфинал на европейското по бадминтон

Габриела и Стефани Стоеви са на полуфинал при двойките на Европейското състезание по бадминтон, което се организира в Киев. Българките не престават отбраната на купата си от 2018-а след триумф над Амалия Магелунд и Фрея Равн от Дания.

Поставените под номер едно в схемата на шампионата Стоеви се постановиха с 21-12 и 21-17 за 40 минути игра против тандема Магелунд - Равн. В спор за място на финала те ще се изправят против други представителки на Дания - Майкел Фруергаард и Сара Тигесен.

Българките стигнаха до тази фаза без изгубен сет. Габриела и Стефани са европейски шампионки от шампионата на остарелия континент в Испания през 2018-а, като след дуела сестрите признаха, че ролята на любимци за златните медали в Киев, оказава въздействие върху играта им.

" Ние сме на върха в схемата на шампионата. Всички очи са вперени в нас. Дори никой различен да не ни поставяше напрегнат, го вършим ние самите, защото просто не желаеме да загуби. Бяхме доста нервни преди мача и при започване на първия сет, тъй като това бе 1/4 край и знаехме, че би трябвало да го спечелим. След това започнахме да си приказваме между тях и се успокоихме. Те трансформираха тактиката във втория сет, само че се справихме и с това ", съобщи Стефани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР