Габриела Георгиева се класира за финал на 200 метра гръб

...
Габриела Георгиева се класира за финал на 200 метра гръб
Коментари Харесай

Габриела Георгиева с олимпийски норматив А, национален рекорд и класиране за финал на 200 метра гръб на Световното първенство

Габриела Георгиева се класира за край на 200 метра тил за дами на Световното състезание по плуване с нов народен връх в дисциплината. Българката направи извънредно плуване в полуфиналите на дисциплината и с време 2:09.95 минути обезпечи първия си край на огромно състезание, като достижението й е и затрупан олимпийски норматив " А " за Игрите в Париж.

Времето е нов народен връх, като прати в историята досегашното достижение на Екатерина Аврамова, сложено от Лондон 2012 от 2:10.43 минути.

" Още не мога да овладея страстите, доста съм щастлива. Благодаря на момичето в прилежащия кулоар, тъй като ме дърпаше, свърши ми доста добра работа. Йосиф повлече крайник с финала на 100 бътерфлай, нека за на следващия ден се възстановим и с нови сили да покажем на какво сме способни. В момента съм в еуфория, даже отмалялост не усещам ", сподели Габриела Георгиева пред БНТ3.

Това е втори край за България от шампионата в Доха след този на Йосиф Миладинов на 100 метра бътерфлай. Миладинов е първият български плувец, който има финали на всички огромни конгреси - олимпийски игри, международно и европейско състезание.

Финалите на Георгиева и Миладинов са в утрешната вечерна сесия.

Габриела Георгиева е третият български плувец с затрупан норматив " А " за присъединяване на Олимпиадата след Петър Мицин и Йосиф Миладинов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР