Габриела Георгиева е най-добрата родна състезателка на гръб в последните

...
Габриела Георгиева е най-добрата родна състезателка на гръб в последните
Коментари Харесай

Габриела Георгиева: Готова съм за А норматив за Токио на 200 м гръб

Габриела Георгиева е най-хубавата родна състезателка на тил в последните години, като към този момент има покрити “Б” нормативи на 100 и 200 метра тил за Олимпийските игри в Токио. 23-годишната софиянка е на по-малко от секунда от " А " норматива за Игрите в Япония. Георгиева и Диана Петкова бяха специфични участнички в предаването " Гостът на Sportal.bg " през днешния ден.

" Колкото съм близко, толкоз съм и надалеч от " А " норматива на 200 м тил - по самата част на плуването съм добре, само че има още какво да се поправя по старта и обръщането. Има доста за възстановяване. Смятам, че съм подготвена за “А” норматив - мисля, че бях подготвена още в Бургас, само че може би на психическа основа не ми се получиха нещата. Гледам напред и имам вяра, че ще го покрия ", показа Георгиева в студиото на Sportal.bg.

Габриела е единствено на 23 години, само че е най-опитната в тима: “Понякога се пробвам да оказвам помощ с каквото мога, само че не всеки път ми се получава. Най-голяма съм в тима и би трябвало да имам най-вече опит, може би е по този начин, само че въпреки всичко те са дребни, подрастващи и имат доста по-големи благоприятни условия за развиване.”

Тъй като националният ни тим сега е доста млад, за множеството от състезателите по-важни ще са Олимпийските игри в Париж през 2024 година Габриела също гледа и към тази олимпиада: “С треньора ми Кристиян Минковски сме говорили на тази тематика. И двамата мислим, че и аз имам шансове за тази олимпиада, стига да имам тази мотивация. Аз считам, че я имам, защото плуването е моят живот. Смятам, че ще съм част от това звено и тогава.”

Габриела също е измежду националните състезатели, които тази година са прекарали повече време с тима, в сравнение с със фамилията си: “Вкъщи си приказваме с нашите - у нас имам към месец-месец и половина, а всичкото останало време съм по лагери. Аз пребивавам с тези хора повече, в сравнение с с родителите ми.”

Какво мислят Габриела Георгиева и Диана Петкова за щафета микс на огромен конгрес, с какво желае да се занимава след плуването и други забавни тематики - във видеото!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР