Габриел Вълков - кандидат за народен представител в 51 НС,

...
Габриел Вълков - кандидат за народен представител в 51 НС,
Коментари Харесай

Габриел Вълков от БСП: Младите влизат в политиката с много по-високо ниво на морал от предишните поколения

Габриел Вълков - претендент за депутат в 51 Народно събрание, „ Обединена левица ", пред Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 28.09.2024

Как е съумял да оглави листата на Обединена левица в 23 МИР? Налагането на младите в Българска социалистическа партия.

„ Казвам добър ден на младия Габриел Вълков, който съумя да оглави листата на Обединена левица в 23 МИР София, по какъв начин стана тази работа? ", попита водещата Илиана Беновска. Габриел Вълков отвърна, че левицата е осъзнала, че повече по този начин не може, трябват нови лица и политики. За пръв път в София е заложила на младите. Атанас Атанасов, който е на 32 години, води 24 МИР. Вълков добави, че е на 27 и е най-младият лидер на листа от всички партии.

„ Задаваме, ти си бил още дете, от 10 години въпроса кой и на какво съображение желае, само че и може ли да ръководи България? Ти можеш ли да управляваш? ", попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът ѝ отвърна: „ Да ръководя още е рано! Въпрос на време и опит! Хубавото на това, че от 10 години се занимавам с политика, че няма да вляза като някои, които за първи път прекрачват прага на Парламента. Много пъти съм бил там по покана на разнообразни депутати, разнообразни дела сме защитавали. За последно защитихме закона за доброволчеството, който 15 години се върти в Парламента. Младите хора, които са доброволци, не са предпазени по никакъв метод, желаеме да контролираме това. И 15 години Парламентът не го приема, съгласно мен тъй като от него не може да се открадне, не е автомагистрала да сложиш комисиона в джоба! Това са проблеми, поради които ние влизаме в политиката! ".

„ От опит ще ти кажа, че тази машина е тегава! И не тъй като няма по какъв начин, а тъй като доста от хората, които я ръководят, са си седнали уютно на столчетата и не желаят облагите, които имат, да ги изгубят. Няма ли и ти да се увлечеш и да си кажеш - я и аз тук в джобжето? ", попита Беновска. Вълков отвърна, че съгласно него младите влизат в политиката с доста по-високо равнище на морал от предходните генерации. Той добави: „ След толкоз години преход ни е писнало да живеем в такава страна! Това не е страната, която желаеме и това ни стимулира да влезем в политиката! ". Той изясни, че с младежите от всички леви партии са си поговорили за проблемите на младежите. Има няколко извода, които са залегнали в младежка платформа. Основните проблеми са свързани с първия дом, първата рабата и първото дете, което да му се роди. Тези три базови стъпки страната би трябвало да обезпечи като тил! Образованието не е обвързано с пазара на труда. Половината от младежите, които приключват, не могат да си намерят работа, тъй като са учили нещо от което страната няма потребност. Тук идва регулаторната функционалност на страната, която би трябвало да направи общ проект с бизнеса.

„ С теб и преди сме говорили за образованието, аз обичам да изтъквам Орбан, който в действителност се грижи за образованието, за първата работа, първото дете! ", продължи Беновска. Вълков отвърна, че в София един апартамент коства 200 000 лв. и няма по какъв начин младеж с 2 000 лв. заплата да си купи. Държавата би трябвало да се намеси и да даде еднакъв старт на хората. Нужни са по-нисколихвени заеми, държавно гарантиране и така нататък Беновска сподели: „ Не ме питай по какъв начин съм возила 3-4 деца до учебно заведение! Знаеш ли за какво създадохме Радио К2? Налагаше ми се да повеждам едното на балет, второто на британски, третото не знам къде и прекарвах сума ти време в колата, губех връзка с това какво се случва. Казах си, ще направя едно политическо радио, с цел да ми описват какво се случва, да не губа темп и като се върна вечерта да съм в час! Всички споделяха - никой няма да ти слуша политическото радио! Но не се оказа по този начин! ".

„ Важно е обаче да не се загуби връзката с възрастните хора! Родителите, бабите и дядовците са доста значими! Аз виждам по моите деца. Трябва да ми се даде ентусиазъм, тъй като популацията застарява. Вие се страхувате да раждате, ние живеем прекомерно дълго с бастунче в ръка! ", продължи Беновска. Вълков отвърна, че България в действителност е страната с най-къса междинна дълготрайност на живота. Той продължи, че казусът с демографията в България в действителност е най-сериозен, тъй като той визира бизнеса, обществената система, пречи по всички параметри в развиването. Затова страната би трябвало да влага в младите фамилии.

Вътрешните борби в Българска социалистическа партия.

„ Каква е интригата в Българска социалистическа партия? ", попита водещата. Габриел Вълков отвърна, че конспирация няма, каквото било - било и гледат напред! „ Атанас Зафиров готин ли е? ", продължи Беновска. Събеседникът ѝ отвърна: „ Не е неприятен! В момента извършва функционалностите ръководител на партията! След като минат изборите ще се избират нови ръководители на всички равнища и нов народен ръководител! ".

„ Преди малко показахме твоо фотоси с Иван Таков, който краткотрайно бе отхвърлен като ръководител на Българска социалистическа партия - София, само че бе възобновен! ", продължи Беновска. Вълков отвърна, че с Таков работят в София, той е бил един от хората, които са упорствали за промяна на водачите в столицата с младежи и е съумял да го реализира. Той бе безапелационен: „ Самият Таков е по-млад и вижда изчерпването на старите водачи, и Бойко Борисов, и Делян Пеевски, които сега са запушили системата! ", безапелационен бе той. Вълков добави, че би трябвало да има и последователност, по тази причина в листите има и по-възрастни хора с повече опит! ".

Може ли Българска социалистическа партия да ръководи с ГЕРБ?

„ Бойко Борисов ви предложи под мустак Българска социалистическа партия да работи с ГЕРБ? ", попита водещата. Вълков отвърна, че не вижда по какъв начин това може да стане, тъй като двете партии се разграничават политически прекалено много. Според него ГЕРБ са на правилото - дайте да построим нещо, от което можем да приберем. Те въобще не мислят за младежите.

„ Не те ли е боязън, че по този начин ще настроиш сума ти политици против себе си, тъй като на кормилото са все улегнали в личния си комфорт? ", попита Беновска. Габриел Вълков отвърна: „ Който го е боязън от мечки да не влиза в гората! Вярвам, че имам поддръжката на доста младежи, леви хора, които желаят тъкмо тези промени. Вярвам, че с тях можем да променим нещата! ".

„ Ти в 23 МИР си с Рая Назарян от ГЕРБ, Кирил Петков от Политическа партия, Цончо Ганев от „ Възраждане ", Павела Митова от Има Такъв Народ, АПС Веселин Пенев! Това ще бъде битката! ", акцентира Беновска. Вълков отвърна, че няма да бъде елементарно, само че залагат и на хора с опит, като Наталия Киселова, Атанас Мангъров, Борис Панкин.

Принципите в политиката.

Беновска пусна част от въпросите, които задава на политиците:

Политико! Говори с нас. Разкажи всичко. Питай ни. Чуй ни. Не ни купувай - завоюва ни. Покажи алфа мъжкарство. Отречи. Признай. Закълни се в достойнството се. Пречисти се. НЕ ме покорявай и подчинявай. Ако не можеш, се скрий. Погледни се. Рекламният ти облик е износен. Опознай ни. Не ни контролирай - не ставаш. Подчини ни се. Получаваш обичта единствено в случай че си победител.

Беновска попита: „ Вярно ли е последното, че получаваш обичта, единствено в случай че си победител? ". Габриел Вълков отвърна, че има нещо правилно, всички обичат спечелилите, тези, които са на гребена на вълната. Въпросът е, че те не постоянно са най-хубавите. В България тези, които са на върха, не са нито харесвани, нито обичани!

„ Ще ни купуваш ли? ", продължи Беновска. Вълков отвърна, че няма желание да купува никого. Идва с хрумвания, с които да промени страната, да даде еднакъв старт на всеки и по този начин да се обезпечи развиването на България!

„ Изполвахме модерното определение алфамъжкарство! Мъжкар ли си? ", попита водещата. Събеседникът ѝ отвърна: „ Безспорно! Личи и по митингите, които правихме против управлението на партията! ".

„ Знаеш ли по какъв начин ще ти задам обичания си въпрос. Преди време на конференция на Българска социалистическа партия влизам в залата на НДК и виждам 20 мъже със свлечени плещи, прегърбени. Взех микрофона и запитвам - вие имате ли политически тестостерон? Не полов, а политически, с цел да съумеете да наложите АЕЦ „ Белене "? Изведнъж всички прибраха коремите и се изпъчиха. Вие, младите, имате ли воля? ", попита Беновска. Вълков отвърна: „ Ако ние младите нямаме, здраве му кажи! Имаме волята и по тази причина влизаме! По-опитните постоянно са и по-зависими! Те може и да имат политически тестостерон, само че има и някой, който да ги натисне, да изпият по едно мазно турско кафе в нечий скут и всичко да завърши! Затова имам вяра, че младите можем да създадем смяната, тъй като сме самостоятелни, не подвластен нито от Пеевски, нито от Борисов! ".

„ Умишлено ли пропускаш Доган? ", попита Беновска. Вълков отвърна, че съгласно него сега Доган не е част от дейната политика. Той по-скоро е подмолен състезател.

Водещата попита какво е мнението му за Ивелин Михайлов. Вълков отвърна, че надали „ Величие " ще влязат в 51 Народно събрание. Що се отнася до Костадинов, съгласно Вълков той също се бори за смяна, въпросът е до каква степен тези, които отдавна са в Парламента, са останали самостоятелни. Това се отнася за всички партии. Затова би трябвало да извадят нови млади фрагменти.

Общественият контракт.

Вълков написа: „ Назависимост! Солидарност! Равен старт! Инвестиции в бъдещите генерации! За да има страната бъдеще! ".

Беновска се обърна към Вълков: „ Обещай ни и министър на щастието! В Абу Даби, една от най-развитите страни в ОАЕ, има министър на щастието и тя е жена! Това е доста значим въпрос! ". Вълков отвърна, че с съответните политики могат да създадат хората щастливи, не е необходим обособен министър, с цел да ни развеселява! Вълков добави в своя лист: „ През политики можем да създадем България щастлива! ". Така приключи диалогът сред Габриел Вълков и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване " Беновска пита " в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по " Радио К2 " на 28-и септември 2024 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР