Габриел посочи, че за момента не са обсъждани министри от

...
Габриел посочи, че за момента не са обсъждани министри от
Коментари Харесай

Мария Габриел обяви как ще се оценява работата на министрите преди ротацията

Габриел уточни, че за момента не са обсъждани министри от Движение за права и свободи, само че не пожела да разяснява догатките, че финансовият министър Асен Василев може да стане вицепремиер, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вместо това Мария Габриел посочи положителните резултати на настоящия кабинет и акцентира, че тя била потвърдила, че не се поддава на провокации.

Министрите от кабинета ще бъдат оценени въз основата на три фактора преди да се разисква какъв ще е съставът на държавното управление след ротацията, изясни още Мария Габриел, представена от Българска национална телевизия.

За всеки министър ще бъдат оценени:

- резултатите от работата му след разбор на осъществяването на управническата програма;

- мнението на българските жители за работата на съответния министър;

- положителните връзки на съответния министър с парламентарните групи в 49-ото Народно заседание.

" Ротацията би трябвало да се случи и е въпрос на политическа зрялост тя да се случи по спокоен метод , който да разреши да дадем на жителите и страната чувството за непоклатимост и резистентност ", уточни Габриел.

" България има потребност от това - успокоение за хората, повече резистентност. Изградихме и доста положителни връзки с европейските сътрудници. Поставяме си и такива упоритости - България водач и фактор за непоклатимост! Това може да се случи единствено, когато не реагираме на провокациите и останем доста праволинейни и последващи главната цел ", разяснява още вицепремиерът.

По-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков разгласи, че на следващия ден стартират диалозите на равнище партийните водачи от " сглобката " точно за идната ротация и бъдещето на кабинета, като този път са включени и от Движение за права и свободи.

Той обаче увери, че министри ще бъдат сменяни единствено в случай че двамата с Мария Габриел са съгласни, че би трябвало да се направи промяна. Денков към този момент бил направил разбор кой министър по какъв начин се е справил с отрасловата си управническа стратегия, като в идващите дни щял да разиска това с Мария Габриел, а по-късно, в случай че би трябвало и с партийните водачи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР