Габриел Маринов стана европейски шампион по вдигане на тежести в

...
Габриел Маринов стана европейски шампион по вдигане на тежести в
Коментари Харесай

Габриел Маринов е европейски шампион по вдигане на тежести

Габриел Маринов стана европейски първенец по повдигане на тежести в категория до 61 кг. Първенството се организира в. Той приключи с дуел от 281 кг (121 кг – изхвърляне, 160 кг – изтласкване). Второто място е за Иван Димов, който остана с 1 кг по-малко в дуела (130 кг; 150 кг). Третото място е за грузинеца Шота Мишвелидзе с дуел от 272 кг (125 кг; 147 кг).

В изхвърлянето Иван Димов поведе, откакто излезе финален на подиума и подвигна 130 кг. Той опита два пъти да преодолее 133 кг, само че не съумя. Втори остана Павло Залипски от Украйна. Залипски стартира от 121 кг, мина сполучливо през 124 кг и най-после подвигна 126 кг. Трети остана Мишвелидзе със 125 кг.

Габриел Маринов излезе на 118 кг за първия си опит и го преодоля без особени проблеми. След това обаче направи фаул на 121 кг и съумя на третия опит. Така той остана на 5-о място преди второто придвижване.

В изтласкването Иван Димов започва с два несполучливи опита на 150 кг. В третия опит обаче момчето от Сопот сподели темперамент и подвигна тежеста. Така той остана златен медалист в първото придвижване и трети във второто.

Габриел Маринов започва от 152 кг. и при втория опит подвигна 160 кг. Това означаваше, че Маринов е неосъществим на върха и той се отхвърли от третия опит.

Извън класирането обаче имаше и неприятна вест за нашия тим, защото американецът Хемпдън Морис събра дуел от 297 кг, с които избута Иван Димов отвън първите 10 в олимпийската подготовка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР