Габриел Донев не скри разочарованието си от загубата в квалификациите

...
Габриел Донев не скри разочарованието си от загубата в квалификациите
Коментари Харесай

Габриел Донев не скри разочарованието си от загубата на Sofia Open

Габриел Донев не скри разочарованието си от загубата в квалификациите на Sofia Open 2020 против италианеца Фабрицио Орнаго. Българинът показа, че няколко основни момента са решили мача и че срещата е можела да се развие по доста друг метод. В същото време 981-вият в света изрази непоклатима убеденост, че равнището на българския тенис може да се увеличи доста през идващите години и че останалите българи в шампионата имат всички шансове да стигнат надалеч в конкуренцията.

Запитан какъв е неговият коментар за срещата, Донев отговори „ В съпоставяне с предходната година просто мога да кажа, че съм различен човек. Тази година бях много по-отпуснат и демонстрирах играта, която мога да играя. За страдание с по-добрите играчи една точка трансформира мача. Първият сет целия беше с един пробив. В гейма, в който сервирах, две точки трансформираха мача. Успя да ми вземе гейма и за жалост ме проби. Момчето сервираше ужасно. В третия сет си увеличи извънредно доста сервиса, не можах да направя безусловно нищо нa негов сервис “.

„ Пробвах да заставам напред, обратно, на линията, да потеглям по-рано на сервис. Исках да се опитам да го накарам да мисли за всеки сервис, тъй като влезе в много добър темп, само че в третия сет по същия метод – пробивът беше безусловно за една точка. Срещу положителните играчи мачът се взема решение в една-две точки на сет. Може даже да се реши в една точка на мач “ показа Донев на конференцията след дуела.

На въпроса дали при тъждество в сетовете е повярвал, че ще завоюва мача, Донев съобщи „ Вярвам, че всеки един от нас, българите, освен аз, имаме капацитета да бием всеки един от тях. Абсолютно съм уверен в това “.

„ Да вземам участие на подобен шампионат е просто необикновено. Много по-различно е от по-долните равнища, на които ние се състезаваме. Сверяваш си равнището къде си, дали имаш прогрес, върху какво можеш да работиш. Виждаш мощните и слабите си страни, нещата, които се появяват при напрежение, и по този начин. Виждаш общо взето на какво равнище си и накъде можеш да се развиваш. Искам да изкажа най-големи благодарности на българската федерация по тенис, че ми дадоха опцията да вземам участие в шампионата. Това е просто необикновено “ сподели още 24-годишният земляк.

Попитан какви са неговите персонални цели и упоритости, Донев показа „ За страдание предходната година получих много тежка контузия. Близо 11 месеца не участвах в надпревари, а 6 месеца не можех даже да упражнявам. Искам просто да съм здрав, тъй като ми трябваха доста тренировки и доста труд, с цел да си върна оптималния тиръм, и даже към момента не мога да покажа играта, която желая да играя и която знам, че мога. Искам просто да съм здрав и съм сигурен, че ние, българите, ще си вдигнем доста повече равнището “ безапелационен бе Донев.

Българинът пожела шанс на своите сънародници в шампионата и съобщи, че има вяра в техните благоприятни условия. „ С тях се познаваме от дълго време, играем дружно в националния тим. На мен ми споделиха да се любувам на всяка една точка и да бъда освободен. Мога да им пожелая шанс и да си имат вяра, тъй като съм безусловно сигурен, отново споделям, че всеки един от нас може да победи всеки от другите, без значение от името и ранглистата. Това са просто едни числа. Окей, тези играчи са заслужили да са там, само че ние също можем да сме там, сигурно “ приключи Донев.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР