Габор Гурбач, добре позната фигура в крипто индустрията и основател

...
Габор Гурбач, добре позната фигура в крипто индустрията и основател
Коментари Харесай

Колко злато притежават Tether?

Габор Гурбач, добре позната фигура в крипто промишлеността и създател на PointsVille, неотдавна показа своята позиция за тактиката на Tether и ролята на благородните метали.

В изказване, направено на 12 май 2023 година, той акцентира възходящото значение на златото за Tether Limited, емитента на USDT .

Според Гурбач, Tether стартира да господства на пазара на благородните метали. С почти $3.4 милиарда запаси, държани в злато, платформата се утвърждава като важен състезател в бранша на благородните метали.

Гурбач също по този начин уточни, че Tether Gold (XAUT), най-голямата постоянна монета, обвързанa със злато и емитиранa от Tether, е обезпеченa с към $500 милиона. Това значи, че дялът на златото в запасите на Tether е със 127% по-висок от този на Биткойн (BTC), който съставлява единствено $1.5 милиарда от активите на Tether.

Гурбач има вяра, че тази композиция от злато и Биткойн служи като благонадежден хедж против евентуални пазарни рецесии и непредвидени събития.

Струва си да се спомене, че Гурбач заема консултантска позиция в Tether, както е посочено в биографията му в Twitter. В допълнение към прозренията си за Tether той предлага диверсифицираните портфейли да разпределят 5-10% в злато, Биткойн (BTC) и първични материали.

Благородните метали са известни със относително ниската си волатилност спрямо други капиталови варианти, налични за вложителите на дребно и корпоративните вложители.

Междувременно, пазарната капитализация на Tether съвсем се е възстановила от загубите си, дължащи се на срутва на Terra (LUNA) преди година.

Пазарната капитализация на Tether сега надвишава $82 милиарда, което е малко по-малко от най-високата стойност за всички времена от $83 милиарда.

Интересното е, че съгласно последните си обществени доклади Tether Limited регистрира впечатляваща облага от $1.5 милиарда през първото тримесечие на 2023 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР