Гъбите са не само вкусни, но и лесни за приготвяне.

...
Гъбите са не само вкусни, но и лесни за приготвяне.
Коментари Харесай

Готвим гъбите грешно - ето как е правилно

Гъбите са освен вкусни, само че и лесни за подготвяне. Оказва се, че позволяваме голяма неточност в готвенето им и до момента постоянно сме го правили неверно.
Всяка стопанка знае, че в развой на топлинната обработка на гъбите не се прибавя вода, а само малко сол, с цел да изтегли непотребната влага. Но това се оказа просто мит.
За да се извлече непотребната течност от гъбите е належащо да прибавим единствено вода. Солта се прибавя на по-късен стадий поради стягащия си резултат.
 Елда с гъби на муден котлон Елда с гъби на муден котлон
Ето по какъв начин да си извършите елда с гъби в муден котлон: В сезона на гъбите е невероятно да се ограничите до едните картоф с гъби. Има толк...
Добавяйки вода към гъбите, в началото течността в съда, в който ги готвим, ще се усили. Това се дължи на извлеченото количество вода от тях. Задължително гответе гъбите на мощен огън, до момента в който водата се изпари. Ако към момента не са достигнали подготвеност, повторете процедурата.
След като по-голямата част от водата се изпари и гъбите са съвсем подготвени, прибавете малко зехтин в тигана дружно с всички подправки, които употребявате, като чесън, нарязан лук или билки. Запържете до златисто кафяво.

Този способ на готвене оказва помощ за опазване на кадифена текстура на гъбите. Тайната се крие в извънредно порестата им конструкция. В недопечен тип те поемат всяка течност. Методът е използван за готвенето на всеки тип гъби.
 Яжте гъби за крепко сърце, поучава диетолог Яжте гъби за крепко сърце, поучава диетолог
Диетологът Светлана Фус изяснява за какво гъбите са значими за здравето на сърдечно-съдовата ни система и би трябвало да бъдат включени в ежедневн...
Ако готвите гъбите по добре познатия ни метод с в началото прибавяне на олио или масло, те го всмукват, преди да се освободят от водата, която съдържат. Резултатът е мазни и не изключително вкусни гъби.
Използването на малко количество вода, спомага за образуването на пара, която при висока температура се изпарява дружно с остатъчната вода на гъбите.
Обяснението за това е доста просто - топлината води до приключване на водата и водата буферира температурата на маслото (водата кипи при 100 градуса).
Вероятно сте забелязали, че в случай че започнете готвенето на гъбите с няколко супени лъжици масло, в развой на топлинната обработка би трябвало да добавите още лой до постигане на подготвеност. А тази груба неточност дава отражение върху крайния резултат - мазни и жилави гъби.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР