Гъбари се опитали да продадат новородена сърничка, напъхана в найлонов

...
Гъбари се опитали да продадат новородена сърничка, напъхана в найлонов
Коментари Харесай

Шокиращ случай: Гъбари продават новородена сърна за 5 лева в найлонов плик

Гъбари се пробвали да продадат новородена сърничка, напъхана в найлонов плик, против 5 лв. на пазар в София. За този фрапиращ случай сигнализира асоциация " Дивите животни ".

На 5 юни двама мъже, продаващи гъби, предложили на клиентите си и сърна, безусловно на един ден, поставена в плик и с още незасъхнала пъпна шнур.

" Искаш ли го и това за 5 лв.?! ", попитали продавачите. При типа на тази панорама купувачът им скочил на пердах и взел сърната, с цел да я избави. Успял да избяга, отървавайки се единствено с контузия на китката.

Сърничката към този момент е избавена от " Дивите животни ", които са ѝ дали името Нели. Трудно обаче ще бъде върната в гората при майка си, защото тези животни бързо се опитомяват и по-късно мъчно се приспособяват в дивото. Бъдещето на Нели най-вероятно е в зоопарк или в разплодник, споделиха за OFFNews от " Дивите животни ".

Откриването на хората, лишили сърната от майката и пробвали се да я продадат, би било мъчно. След битката те избягали, а от Министерство на вътрешните работи сходен случай ще водят като следствие против " незнаен причинител " и надали ще има триумф.

От " Дивите животни " ни споделиха още, че този случай не е изолиран, а последните години са получавали няколко сходни сигнала. В разнообразни села в дворовете имало дребни сърни, които се продавали. 

Имало е и случаи, в които хора откриват малко животно единствено в гората, смятайки, че е изоставено от майка си.

Затова от " Дивите животни " приканват: видите ли малко на диво животно, не го вземайте.

" Има тотално неведение във връзка с държанието на сърните и това, че оставят дребните си да лежат сами, до момента в който се хранят те наоколо в гората. Доста хора се подлъгват по това, че намират единствено дребното сърне и го мислят за изоставено, а взимайки го те действително го лишават от майката. Липсата на осведоменост не е обаче най-страшния проблем, обричащ доста дребни сърнета на крах или живот в плен. "

Асоциацията моли, в случай че забележите малко сърне в двор или ви предложат за продажба или знаете че това се случва някъде и разполагате с съответни обстоятелства, сигнализирайте Регионална дирекция по горите за съответния регион. Горските имат право да конфискуват, да сформират актове и да постановат наказания за животни, които са ловни типове.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР