Г ригор Димитров е роден на 16 май 1991 г.

...
Г ригор Димитров е роден на 16 май 1991 г.
Коментари Харесай

Григор Димитров - българската топ ракета

Г ригор Димитров е роден на 16 май 1991 година в град Хасково. Израства като само дете в фамилията на треньор по тенис и спортна учителка. За първи път хваща ракета, когато е на 3 години, а на 5 година към този момент играе.

Вижте повече за най-хубавия български тенисист във видеото от канала „ “ на.

Едва на 16 години Григор Димитров взема решение да се развива професионално в спорта. В развиването на неговата кариера му оказват помощ Христо Стоичков и стипендията от фондацията на Димитър Бербатов.

През 2007 година отпътува за Барселона, където учи в тенис академията и тренира под управлението на Емилио Санчес и Пато Алварес. Година по-късно отпътува за Париж и става част от академията на Патрик Муратоглу. През 2012 година се реалокира в шведската академия „ Good to Great “ и благодарение на Микаел Тилстрьом дебютира в Топ 30 на международната класация.



В юношеската си кариера е разгласен за най-хубав тенисист в Европа за момчета до 14 години, европейски вицешампион и балкански първенец от отборните шампионати. Завършва сезона като номер 1 в ранглистата на Tennis Europe при 14-годишните.

През 2006 година е разгласен за най-проспериращия български тенисист от БФТ. Същата година печели огромния шампионат за юноши и девойки „ Eddie Herr International “ във Флорида, Съединени американски щати, както и „ Orange Bowl “, неофициалното международно състезание по тенис при 16-годишните.



През 2007 година става европейски първенец до 16 години в Москва, без изгубен сет. Следващата година печели шампионската купа на Уимбълдън при юношите.

В началото на кариерата си той получава прякора „ Baby Fed “, поради стилната си игра и гений, сходни с тези на Роджър Федерер.

В професионалната си кариера за първи път се изкачва в Топ 5 на международната класация на 7 юли 2014 година Достига 3-то място на 20 ноември 2017 година и остава на тази позиция 10 поредни седмици, като това е най-върховото достижение в кариерата на Димитров. В интервала юли 2014 година – ноември 2018 година се задържа общо 81 седмици измежду най-хубавите 10 тенисиста в света.



В персонален проект в края на 2020 година Димитров стартира да се среща с Лолита Османова, с която не престават да са дружно и през днешния ден. Преди нея, българският тенисист излиза с колежката си Мария Шарапова, а по-късно и с изпълнителката Никол Шерзингер.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Двама другари беседват в кръчмата. - Вчера жена ми по този начин ме разстрои, че към този момент втори ден пия! - Дааа... Скъпо ни излизат тия дами... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПанайотов: Министерството на защитата има подготвеност, само че не разполага с финансовите ресурсиНа този стадий ограниченията против COVID-19 не тормозят бизнесаМинистерството е в контакт и с други двама наши сънародници " Обстановката остава сложна и непредсказуема ", сподели генералният секретар Йенс СтолтенбергПрезидентът и Движение за права и свободи имитират спор, с цел да си усилят електората, сподели водачът на ГЕРБТе са недоволни от завземането на властта в Кабул от талибаните и от реакциите на интернационалната общностМашината пламнала по време на престойЗадръстването в двете направления е километричноСветлан Стоев разиска последните развития в Афганистан на изключителна видеоконферентна среща на министрите на външните работи на страните - членки на НАТОТова оповестиха от Държавната консолидационна компанияДвамата се сплотиха към тезата, че динамичните промени изискват деен диалогБългария минава в листата със страни от „ алената зона “Престъплението е осъществено в Ленинградска област през 2016 г.Вчера той се яви на чуване в Правната комисияТрафикът се контролира от " Пътна полиция "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР