Г-образна сграда с вътрешен двор се планира да бъде построена

...
Г-образна сграда с вътрешен двор се планира да бъде построена
Коментари Харесай

С какво ще разполага бъдещата сграда на Трета гимназия във Варна

Г-образна постройка с вътрешен двор се възнамерява да бъде издигната за потребностите на Трета гимназия във Варна. Предвижда се зданието да бъде вдигнато на мястото на бившето помощно учебно заведение на бул. „ Сливница “ 113. Община Варна още преди месеци подаде предложение към МОН за финансиране на начинанието. Искането е по държавната стратегия за създаване на просветителни обекти.

Подробности за техническите спецификации, които би трябвало да се вземат под внимание при правене на план за строителство, следва да прегледа и одобри комисията по архитектура към локалния парламент на идното си съвещание.

Планира се северно от съществуващото учебно заведение в посока към бул. „ Сливница “ и ул. „ Хаджи Димитър “ и североизточно към бул. „ Сливница “ да се извърши нова Г-образна сграда, която да обособи дворно пространство със спортни площадки и площадки за отдих в предпазен от улиците вътрешен двор.

Подходът от улицата и главният метод към новата постройка би трябвало да се реши откъм ул. „ Хаджи Димитър “.

Нужно е да се обезпечат всички нужни пространства за 25-класна профилирана гимназия, включително и зона за спорт със независим излаз към двора, зона за изкуство, зона за библиотечно и осведомително обслужване, бранш „ хранене “, административни и медицински пространства.

Сградата на бившето помощно учебно заведение в парцела стана жертва на пожар през декември предходната година. Не се планува да бъде непокътната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР