-Г-н Зафиров, Вие за първи път сте водач на листата

...
-Г-н Зафиров, Вие за първи път сте водач на листата
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Безкомпромисна битка със спекулата и грабежа и рязко повишаване на доходите

-Г-н Зафиров, Вие за първи път сте лидер на листата на Българска социалистическа партия в Хасково. Какви са най- големите  проблеми  на района, които видяхте и какво е тяхното решение?
-Първо да кажа, че за този един месец организирах десетки срещи със стотици хора, които ме убедиха, че най-ценния капитал на района несъмнено са неговите работливи, интелигентни и гостоприемни поданици. В същото време, Хасковска област за жалост е на последно място в страната по икономическо развиване. Един прелестен район, с отлични дадености, работливи хора, благоприятни условия за трансгранично съдействие, богата история, културен живот – и  последно място. Това е по този начин, тъй като района е характерен образец на превзетата страна.
Държавата е отстъпила от функционалностите си в цели браншове, които са не просто завладяни от политико-икономически-корпоративни структури, които задушават публичния интерес и го обезсилват, само че и основават чувство за бутафорна държавност, като обаче  действително са се трансформирали в опасност за националната ни сигурност, доколкото управляват чувствителни браншове на стопанската система, бизнеса, държавната власт. Положението по границата, частните лаборатории, златния мочур, свадите, каналджийството, заменения регионален шеф, в случай че щете, са част от доказателствата за това.
Много е сензитивен и въпроса за опазването на здравето – цели общини нямат болница, а жителите са лишени от болнична помощ, което ги принуждава да пътуват десетки километри до най-близката такава. Възстановяване на болничното лекуване и избавяне на останалите здравни заведения – ето една идея, по която си коства да работят всички бъдещи народни представители от Хасково.
Вторият огромен проблем е демографската рецесия и обезлюдяването на обитаемоте места. Нужна е целева държавна политика в тази тенденция, доста деликатно прицелена и таргетирана към действителните потребности и дефицити, тъй че да бъде оптимално ефикасна и да подсигурява стабилно развиване. Областта има голям капацитет, нужни са действителни дейности, целева държавна помощ, само че и прекъсване на кражбите и корупцията, с цел да не изтичат държавните пари в бездънните джобове на шепа олигарси и локални феодали.
-При срещите си с хората подчертавате какво е било направено в обществената област, до момента в който Българска социалистическа партия беше част от последното постоянно държавно управление. Какво ще предложи Българска социалистическа партия на хората, в случай че още веднъж стане част от ръководството?
-БСП за България има три значими акцента в тази акция и в идващия парламент: първи – да не се въвлича България във войната – мир, дипломация, договаряния и прекъсване на военните дейности. Втори – битка с инфлацията и увеличение на приходите и трети – отбрана на българското семейство, фамилните полезности и на децата. Не бих ги степенувал по значение, само че за мен най-важната вътрешнополитическа задача е безкомпромисна битка с инфлацията, спекулата и грабежа и внезапно повишаване  приходите на българските жители!
В момента страната безучастно гледа в профил и в действителност е абдикирала от своите контролни функционалности. Ние от Българска социалистическа партия за България имаме две доста бързи и съответни решения  – таван на цените и закон против спекулата.Докато от ден на ден европейски страни ползват подобен таван и дават нужното успокоение на своите жители, че ще устоят на рецесията, в България останалите партии изясняват, че не било пазарно и изкривявало свободната самодейност.
Ако под свободна самодейност се схваща грабежа който безскрупулни търговци и картели реализират сега над българския консуматор, нищо положително не ни чака, до момента в който не ударим по масата и не спрем този пазарен фундаментализъм. Питат ни постоянно какво ще включва този закон против спекулата? Адекватни ограничения и строги санкции на потвърдените спекуланти. Когато санкцията за сходни дейности сложи под подозрение бъдещето ти изобщо като стопански индивид, мисля доста съществено ще се замислиш дали да  прилагаш сходни способи за бързо замогване.
-В момента ни ръководи следващото служебно държавно управление, назначено от президента Румен Радев. Българска социалистическа партия не един път е подлагало на критика дейностите и на президента, и на служебните  кабинети. Защо? Кое в политиката им не съответствува с тази на Българска социалистическа партия?
-Близо две години България се ръководи по ръба на Конституцията. Близо две години ръководят служебни кабинети, които нито са избирани от някого, нито дават доклад за своята работа. Затова и сме очевидци на извънредно непоследователни политики в чувствителни за обществото браншове като стопанска система, външна политика, защита, финанси. На това безвремие би трябвало да се постави край.
-Според Вас, съумяха ли за последния месец, хората да чуят посланията Ви, или те се изгубиха в нападките, които политическите сили насочат между тях?  
Разочарованието от политиците и апатията преобладават в българското общество. В същото време от ден на ден българи осъзнават градивната и поредна роля на Българска социалистическа партия, най-много в региона на обществената политика, борбата за по-високи приходи, отбраната на мира и националните ни полезности.  Това са и тематиките, които най-силно вълнуват българските жители. И мисля, че от ден на ден наши сънародници ни чуват и схващат. Показват го цялостните зали на нашите предизборни срещи, прочитам го в погледите на хората и това ми дава мощ и убеденост, че сме на прав път!
-С оглед на появяването на нова лява коалиция,  по какъв начин убеждавате гласоподавателите си, че Вие сте достоверното ляво?
-Няма друга лява коалиция. Ако ме питате за нещото, наречено ”Левицата ”, ще ви кажа, че там ляв е единствено надписа на безбройните им билбордове, опасали страната. Този политически индивид е основан, с цел да краде гласове от Българска социалистическа партия, всичко е имитация – от лицата до визията на предизборните им материали. Нито един социалист няма да гласоподава за тези хора, те няма да влязат в Народното събрание и всеки глас за тях е изхарчен напразно.
А за това дали сме леви – дано приказва свършеното от нас и политиките, които пазиме.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР