Г-н Терзиев и екипа му няма да постигнат нищо за

...
Г-н Терзиев и екипа му няма да постигнат нищо за
Коментари Харесай

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС поиска оставката на зам.-кмета по транспорт: Върши глупост след глупост

Г-н Терзиев и екипа му няма да реализират нищо за София. Заместник-кметът Павлов, който би трябвало да дава отговор за превоза и пътната сигурност, е абдикирал от длъжността си през последните месеци и прави нелепост след нелепост. Искаме неговата оставка! Настояваме и кметът Васил Терзиев да се яви на изключително съвещание на Комисията по превоз в понеделник, 22 юли 2024 година Това обявиха на брифинг пред медиите общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) по отношение на бездействието от страна на заместник-кмета Илиян Павлов, обвързвано с изтеклите контракти за пътна сигурност и създаване на детайли на организация на придвижването.

„ От февруари месец има импортирано решение от ръководителя на Столичния общински съвет Цветомир Петров за това зам.-кметът Илиян Павлов да оглави Съвета за сигурност на придвижването на децата в София. През април подкрепихме нарастване на бюджета на Съвета с над 4 пъти - от 72 хиляди на 300 хиляди Но какво се случи за площадките за пътна сигурност, които се употребяват от нашите деца от 10 години? Обичайно през месец юни се одобряват предложенията за тях от шефовете на учебните заведения и детските градини, БЧК и разнообразни НПО-та от бранша. Вече е юли месец, няма нито едно извършено съвещание на този Съвет и от февруари месец Павлов не е направил труда си даже да го събере. Съответно няма и нито едно предложение за тях ”, разяснява ръководителят на Комисията по вътрешен ред и сигурност Ваня Тагарева.

Виждаме обаче какъв безпорядък основава Павлов с непрозрачно харчене на обществени средства, както и с одобрение на противозаконна организация. Поради всичко изброено, ние от ГЕРБ-СДС, за следващ път желаеме оставката на зам.-кмета Илиян Павлов, добави тя.

Председателят на Комисията по стопанска система и благосъстоятелност Прошко Прошков попита „ дали има водач в самолета на град София ”.

„ Това се трансформира в риторичен въпрос, тъй като е явно, че няма. Ще желаяме в понеделник на Комисията по превоз да изслушаме кмета Терзиев по отношение на занемареност за пътната маркировка, знаци и други, чиито контракти са изтекли, а доколкото знаем и процедура не е почнала за нови състезания. Това значи, че месеци наред няма да може да се постави един нов знак или да се постави нова маркировка. Това е незаконна занемареност ”, безапелационен бе Прошков.

Общинският консултант изрази подозрение, че кметът Терзиев ще се отзове на поканата за чуване в комисията. По думите му актуалната администрация може единствено да си „ измива ръцете ” с Общинския съвет.

Решение на СОС от преди месец за разпределяне на средства за превоза към момента не е изпълнено, тъй като пари по сметките на транспортните сдружения няма. Ние сме длъжни като положителни стопани да предотвратим огромната злополука. От поръчките за избавяне на София стигнахме до прекъсване на София от администрацията на „ спасителите ”, сподели още Прошков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР