Г-н Скала, какви са очакванията ви за утре, ще се

...
Г-н Скала, какви са очакванията ви за утре, ще се
Коментари Харесай

Флориан Скала: Всичко започва с личната отговорност на всеки един от нас

Г-н Скала, какви са упованията ви за на следващия ден, ще се включат ли повече доброволци, в сравнение с предходната година?

Да, сигурно. Утре чакам най-големия тим от доброволци, откогато е почнала акцията „ Да почистим България дружно “. Имаме голяма поддръжка от бизнес фирмите от всички браншове, които ще вземат участие с екипите си, както и поддръжката на доста звезди и вдъхновяващи персони. Имаме и изключително значимото цялостно подпомагане от министерствата, президентската институция, от районните администрации и общини. Така че сигурно чакам най-големия брой доброволци. Колкото до боклука, който ще се събере, допускам, че ще е по-малко, в сравнение с предходната година – това е точно и задачата на акцията ни. През последните години „ Да почистим България дружно “ сподели, че е доста сполучлива самодейност, съумя да повлияе на отношението на българите към околната страна, тъй че чакам да има по-малко отпадък.

На базата на наблюденията ви от други страни, кои са най-ефективните способи за справяне с замърсяването?

Независимо дали приказваме за проблем на световно или локално равнище, всичко стартира с персоналната отговорност на всеки един от нас. Важно е отношението, което имаме към околната среда и какви образци желаеме да дадем на децата си, на нашето бъдеще. В световен мащаб сигурно е доста нужна и мощната политическа ангажираност, тъй че опазването на околната среда да се улеснява оптимално, да се предизвикват положителните практики и да се ползва законът, когато се открият неприятни практики. Ролята на медиите е извънредно значима и аз съм доста горделив, че ние в bTV Media Group прегръщаме тази добра идея, влагаме доста в нея. Тя е сполучлива, тъй като променяме отношението на българите към околната среда в положителна посока в последна сметка България е по-чиста.

Предполагам че има хора, които още не са решили да излязат и да чистят на следващия ден дружно с нас. Какво бихте им споделили?

Бих им споделил да помислят още веднъж и да излязат дружно с нас, да ни поддържат. Първо, тъй като това усъвършенства качеството на живота тук, само че и ще насочи мощно обръщение към нашите деца, че ни е грижа за България и за бъдещето им в страната. И несъмнено, „ Да почистим България дружно “ може да бъде и ужасно развлечение. Хората могат да излязат да чистят дружно със своите фамилии, другари, сътрудници, да се забавляват - и това е едно доста свястно, добре вложено време в утрешната слънчева събота.

Бих желал персонално да благодаря на всеки един, който ни поддържа и се причисли към „ Да почистим България дружно “ на следващия ден. Благодаря доста!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР