Г-н Шушков, Мисия Благоевград“ - с това послание влязохте в

...
Г-н Шушков, Мисия Благоевград“ - с това послание влязохте в
Коментари Харесай

Николай Шушков: Благоевград заслужава кмет, за когото градът е мисия, а не политическо оцеляване

Г-н Шушков, „ Мисия Благоевград “ - с това обръщение влязохте в предизборната акция за кмет на община Благоевград и търсите поддръжката на нейните поданици. А какво Вие им оферирате, кое Ви дава убеденост, че ще сте добър кмет ?

Аз съм роден в Благоевград, пребивавам в Благоевград, обичам Благоевград. Имам богат житейски и професионален опит, надмогнал съм през годините редица тествания, управлявал съм разнообразни по темперамент и величина екипи. Доказал съм, че извършвам обещанията си и че мога да работя за публично потребни дела.
Но пострадвам, че Благоевград от ден на ден изостава в своето развиване. Доходите са ниски, от няколко години най-ниските в цялата страна. Областният център е все по-занемарен, без самочувствие, без упоритости, без дух и очаквания, задушаван от неприятно ръководство и високомерен от бездомните кучета. А Благоевград може да бъде един от най-хубавите градове за живеене, да стане по-красив и по-зелен, да израсне като високотехнологичен, учебен и културен център. И аз знам по какъв начин може да бъде реализиран всичко това, имам смелостта и съм решен да работя за това.

През миналите към този момент десетина дни от предизборната акция Вие се срещате с доста хора, от най-различни публични сфери, на друга възраст и с разнообразни ползи. Какво споделят с вас, какви са най-големите им упования?

Живея живота на моите съграждани, вървя по улиците на града всеки ден, познавам в елементи проблемите. Запазването на работните места и приходите, тяхното повишаване е главният проблем, който хората слагат пред мен и изискват бързи, добре премислени и целенасочени дейности. На Благоевград и общината е нужно съвременно и ускорено икономическо развиване.

Защото изгубените работни места не са просто статистика, а става дума за човешки ориси. За близо 10 хиляди мои съграждани, които живеят, само че не работят в Благоевград - пътуват всекидневно към столицата, прилежащите общини или са трайно в чужбина. Не бива да позволяваме повече приключване на човешки капитал от Благоевград. И с цел да спре този развой, би трябвало да се основат благоприятни условия пред младежите те да могат да се осъществят в съвременни и високотехнологични браншове тук, в родния Благоевград - да има положително опазване на здравето и обучение, с цел да отглеждат децата си тук, да има развлечения и положително качество на живот. Затова основаването на индустриална зона е значимо и необходимо, само че е единствено една от стъпките към задачата.

Предвиждам да употребявам опита на сътрудниците от индустриална зона „ Тракия ”, които към този момент обявиха подготвеност безплатно да оказват помощ на екипа ми в шерването на опит. Разчитам и на локалния дребен и междинен бизнес, тъй като той е деятелен, еластичен, отстоява значимите полезности на бизнеса и в човешките връзки. Ще основа партньорства за преобразяване на Благоевградска община в целогодишна туристическа дестинация, употребявайки целия капацитет от естествени запаси, богато историческо минало, културни обичаи и институти. Ще изградим модерна мултифункционална зала, ще създадем нова културна марка на града и ще го маркетираме като съвременна дестинация, която туристите няма да гледат единствено от автомагистралата на път за Гърция, а ще влизат в града, ще остават в него и ще влагат в локалната стопанска система.

Сигурността и достъпът до опазване на здравето също са значима тематика за хората в Благоевград. Как ще решите все по-задълбочаващият се проблем с неналичието на медицински фрагменти в града?


Ще въведа одобрения в редица общини модел на финансова поддръжка за образованието на младежи в медицински специалности с ангажимент да се върнат в локалната болница. Ще се погрижа да има повече денонощни аптеки в града, да се разширят типа и обсега на обществените услуги, да се обезпечи удобна среда за деен и сигурен живот в положително здраве както на подрастващите, по този начин и на възрастните хора. Имам и ясно декларирана позиция за възстановяване на непорочност на въздуха и увеличение на зелените площи. Ще намеря решение за парк „ Бачиново “, тъй че да го запазя като зона за отдих и спорт, ще сложа край и на всички апетити за застрояването му.


Не са загадка неприятните финансови индикатори на общината, които ще получите в завещание, в случай че станете кмет. Как ще се справите с безконечното опрощение „ няма пари “?


Пари няма задоволително единствено за оня кмет, който не умее да ги ръководи дейно. Ще консолидирам финансите на общината, като диря способи за понижаване на недостига. Ще направя обзор на всички заеми, ще засилвам кандидатстването за европейски средства по разнообразни планове, няма да усилвам локалните налози и такси, а ще ги ръководя по-ефективно. Ще направя разбор на положението на общинските парцели, земя и гори, общинския жилищен фонд, общинските компании, концесиите и ще приложа по-ефективен модел на тяхното ръководство и надзор.

Ще направя и цялостен обзор на структурата на общинската администрация, само че няма да има нито едно политическо предопределение, нито едно политическо уволняване. Ще утвърдя конкурсното начало и ще работя за повече електронни услуги за бизнеса и жителите - ще положа началото на внедряване на концепцията за „ интелигентен град “ на всички равнища. Благоевград ще построи система за набор и разбор на данни и ще ползва автоматизация в редица сфери – градски превоз, сигурност, енергийна успеваемост, ръководство на отпадъците и други

Общественото доверие в политиците обаче не е високо. Вие срещате ли се с такова съмнение и по какъв начин го преодолявате?


Срещам схващане и окуражаване от хората. Те познават мен и моята работа за просперитета на града от години. Знаят, че постоянно съм бил открит и почтен с тях. Доказал съм, че мога да нося отговорност и да извършвам дадените обещания! Нека единствено напомня напъните ми като заместител министър на районното развиване и благоустройството да се координират разнообразни институции и да се обезпечат пари, с цел да може допустимо най-бързо да се построи падналия мост на река Струма, който преди две години откъсна жителите на шест села и те към този момент толкоз време употребяват обиколни пътища, с цел да продължат живота си.

От тази пролет строителството на новия мост стартира и това е единствено един образец, че когато човек желае и знае по какъв начин, може да откри решение и на най-трудния въпрос - макар политическите пристрастености, инертността на някои институции, та даже и пропуски в законодателството.
Хората в Благоевград заслужават да имат съвременна европейска община. И кмет, който не се създава няколко месеца преди изборите, който не обикаля целия партиен набор единствено и единствено да се задържи във властта, а кмет, за който Благоевград е задача. Затова приканвам моите съграждани на 29 октомври да ме поддържат с номер 74 в бюлетината.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР