Г-н Щерев, Вие сте активен млад човек, завършил средното и

...
Г-н Щерев, Вие сте активен млад човек, завършил средното и
Коментари Харесай

Александър Щерев: Най-големият проблем на Варна са хората, които ни управляват | В нашата листа има успели, финансово независими хора с реално измерими постижения в техните области

Г-н Щерев, Вие сте деен младеж, приключил междинното и висшето си обучение в чужбина, какво Ви стимулира да се върнете в България?

Заминах да изучавам в Американското приблизително учебно заведение в Залцбург на 15-годишна възраст. В този ранен стадий към момента нямах построена цялостна визия за живота. Със сигурност не съм отпътувал с концепцията да остана, нито да се върна. Имах опцията да отида в друга страна, с хора с друг нрав и полезности. В началото ми беше мъчно, тъй като трябваше бързо да превключа на друга периодичност. Нямаше ги околните ми хора, приятелите и фамилията ми. За благополучие съумях бързо да се напасна, езикът не представляваше огромна компликация за мен, тъй като имах някаква построена основа. Създадох връзки, които подкрепям и до през днешния ден.

Висшето си обучение продължих в Монтрьо, Швейцария. Тогава към този момент имах доста по-голяма изясненост за живота и по какъв начин и къде желая да го развия. Въпреки че животът в чужбина ми харесваше, изключително уредеността, чистотата, усмивките на лицата на хората – някои същински, други някак подправени, аз знаех, че моето място е в България.

От 16 годишна възраст започнах да встъпвам и в смейния ни бизнес. През летните ваканции работех на другите машини в производството. Работата там, общуването с хората и менторството на татко ми образуваха решението ми да се върна, с цел да продължа както своето лично развиване, и да допринеса за развиването на компанията.

Искрено имам вяра, че България е прелестно място за живеене, за работа и за развъждане на деца. Единствено от самите нас зависи дали, къде и по какъв начин ще намерим щастието. Аз се усещам благополучен човек, веселя се и съм признателен за всичко, което имам и върша.
Какво повлия решението Ви да се включите в листата за общински съветници на коалиция „ Алтернативата на жителите ”?

Основна роля за избора ми да се включа в тази листа изигра самото ѝ наличие. Сред претендентите за общински съветници от нашата листа, както и в претендента за кмет аз виждам персони! За разлика от другите листи, в нашата има съумели хора, финансово самостоятелни и с действително измерими достижения в техните области. Всички тези характерности са наложителни за един държавник. За жал нашата политическа действителност е напълно друга. За мен естественият път на един политик е от персоналната реализация в дадена сфера към политиката, а не назад.

Сигурен съм, че миксът в нашата листа е задоволително цветен, с цел да обхване опитът във всички сфери, съставящи сполучливото ръководство на общината. Нещо, което не съм виждал в никакъв случай в никоя друга листа.
Кои са най-наболелите проблеми на Варна, съгласно Вас?

Според мен най-големият проблем на Варна, както и на България са хората, които ни ръководят! Както на общинско, по този начин и на национално равнище имаме големи дадености за разцвет, само че заради доста ясни на всички аргументи властта е съсредоточена в няколко индивида и партии, които вършат всичко, водени първо от своя личен интерес. Никой не мисли за хората, страната и общините.

Когато във Варна застанат управници, които мислят за хората, които имат нужния опит и качества да се преборят със статуквото, единствено тогава Варна ще успее да излезе от порочния кръг, в който се намира в последните години!
Какви са Вашите персонални цели в бъдещата Ви работа като общински консултант?

Моята съществена работа е в областта на преработващата индустрия. За никого не е загадка какъв брой зле е Варна в този другояче главен за всяка стопанска система бранш. Много по-малки като бюджет, население и значителност общини са с доста по-добре развита индустрия. Ясен образец за такива общини, които са географски доста покрай Варна са Шумен и Бургас. Те са действителен образец по какъв начин може да се развива един град, който има надалеч по-малки дадености от Варна, само че за разлика от нас тези градове имат визия за развиване на индустрията и осъзнават, че това развиване действително подкрепя подобряването на живота в общината, посредством предлагането на доста работни места и внасяне на налози в локалния бюджет. На фона на големия сив бранш в българската стопанска система, индустрията е едно от изключенията – добър образец за бистрота и действителна събираемост на налозите.

Варна е отлично място за развиване на бизнес и привличане на задгранични вложения. Данъците са осезаемо по-ниски спрямо други европейски страни. Има задоволително квалифицирани хора. Разполагаме с пристанище, жп мрежа и автомагистрала – до Шумен, само че това е друга тематика.

Вярвам, че мога да вземам участие в представянето на Варна пред огромни задгранични компании, които биха имали интерес да влагат в нашия град. За задачата, обаче е нужно да се построи съвременна промишлена зона с нужните инфраструктура и връзки.
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Местни избори 2023. Спонсорирана обява.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР