Г-н президентът днес отишъл в родния си край да се

...
Г-н президентът днес отишъл в родния си край да се
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Радев отишъл в Болярово да се снима, това е популизъм! С какво помогна?

Г-н президентът през днешния ден отишъл в родния си край да се снима - това в действителност е популизъм, заями в ефира на Българска национална телевизия водачът на ДСБ Атанас Атанасов, критикувайки Румен Радев за визитата му в засегнатия от огъня регион на Болярово.

 

Според него президентът Радев е трябвало да свика КСНС и да се направи разбор на дефектите и пропуските в дейностите на институциите.

 

Колкото колкото повече политици вървят на засегнатите от пожари места, толкоз повече се политизира тематиката, уточни Атанас Атанасов. И попита с какво министър председателят, министърът и президентът са помогнали на хората, като са отишли там. 

 

" Политическата неустойчивост е най-сериозният проблем за България в сегашния миг и за жалост в този парламент тя няма да може да бъде позволена. Очевидно отиваме на последващи избори ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов.


" Има систематични дефекти в работата на българските институции и преди всичко - на Министерство на вътрешните работи. Тук не е въпросът ние да се фиксираме върху вътрешния министър, който с изключение на всички други дефекти, сподели, че е незапознат. Би трябвало да има координирани дейности на институциите, само че най-важното нещо е да бъдат навременни ", счита той.

Атанасов счита, че е изтърван моментът за съответна реакция, тъй като отбраната би трябвало да бъде и за живота, и за имуществото на хората.

" Реформата в бранша за сигурност е извънредно значима. И в съответния случай също имаме проблем, тъй като кои са тези институции, които би трябвало да доловят съществуването на опасности за националната сигурност, които да не се трансформират в опасност, в това число и ДАНС, тъй като тя има своето покритие там. Къде са оперативните чиновници на ДАНС, които да плануват тези опасности? ", сподели още той в ефира на Българска национална телевизия.

Атанас Атанасов разяснява, че други партии вършат опити за разделяне в ПП-ДБ и го съпостави разцепването на Реформаторския блок.

" Ухажват се " Демократична България " какви рационални и доброжелателни хора са и какви били " Продължаваме промяната ". Няма да ви мине номерът, дами и господа, обединението е сплотена ".

Техническият кабинет с втория мандат, препоръчан от Демократична България, е бил опция за разчупване на ледовете сред политическите сили в Народното събрание, счита Атанасов и не изрази очаквания, че идващият парламент ще бъде доста по-мобилизиран.

" Тук към този момент се изисква съществено водачество от хората, които съставляват политическите сили. Сега сме се заградили с едни телени огради, поглеждаме се и даже не си приказваме. А хората чакат от нас да преодолеем тези несъгласия и да се сътвори болшинство, което да излъчи държавно управление ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР