Г-н президент, спрете да спекулирате с Македония! С това обръщение

...
Г-н президент, спрете да спекулирате с Македония! С това обръщение
Коментари Харесай

Нинова: Г-н президент, спрете да спекулирате с Македония!

Г-н президент, спрете да спекулирате с Македония! С това послание с пост във фейсбук реагира водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова на коментара на президента Румен Радев от тази заран . Два следващи дни Румен Радев подлага на критика държавното управление за връзките с Република Северна Македония , а около това насочва и рецензии за политическата рецесия.

" Съмненията ги внушавате вие! ", гневна е Нинова на непрекъснатите думи на президента за неразбираемите и прикривани от държавното управление неща, което потваря и тезите на " ИТН ".

" Стига сте заблуждавали българите . Няма да предадем българския народен интерес. Питам тези, които твърдяха, че на 24 май при визитата в Рим ще пуснем Македония: Къде сте? 24 май мина. Питам тези, които настояват,че до края на френското председателство през юни ще пуснем Македония: Ако на Европейския съвет другата седмица заявим - Не, ще излезете ли да се извините, че лъгахте?

Да използваш същинското родолюбиво възприятие на българите, с цел да си правиш политически пиар и да трупаш персонален рейтинг е измама .

И господин президент, когато заявявате - те политиците да създадат това, те политиците да не вършат това, не забравяйте, че вие също сте политик, освен това един от първите в страната. "

Вицепремиерът напомня и признатото предходната седмица еднопосочно решение, че всяко предложение от Брюксел ще се изпраща в Народното събрание. Обяснява и че Народното събрание би трябвало да се произнася точно тъй като там е утвърден контракта с Република Северна Македония. " Никой различен орган не може да трансформира изискванията по този контракт . " Също по този начин там процедурата ще е транспарантна, обществена и всички ще се срещнат с същинските обстоятелства - и ръководещи, и съпротива, и общество

Корнелия Нинова обвързва и нееднократните рецензии на Румен Радев с обтегнатата политическа обстановка : " Г-н президент, желаете ли да се върне модела Борисов, когато той взимаше еднолично решения и за него Народното събрание беше едно нищо? Други внушават: за какво се заобикаля Консултативния съвет по национална сигурност при президента? Никой не го заобикаля. Но той дава единствено съвещания, до момента в който решенията на Народно събрание имат силата на закон и са наложителни. И които ги наруши, носи отговорност. Затова желаеме да е в Народното събрание. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР