Г-н премиер, вчера взехте участие в Европейския съвет в Брюксел.

...
Г-н премиер, вчера взехте участие в Европейския съвет в Брюксел.
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов към премиера: Колко пари ще даде България за гласуваната от ЕС нова помощ за Украйна?

„ Г-н министър председател, през вчерашния ден взехте присъединяване в Европейския съвет в Брюксел. Какви решения за помощ на Украйна се взеха на него, какъв брой пари ще даде България от своя бюджет за това и по какъв начин ще се отрази това на страната ни? ”
Този въпрос зададе националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов на министър-председателя акад. Николай Денов в Народното събрание.
Той попита премиера, на фона на множеството митинги в Европа, по какъв начин съгласно него се отразява даването на още помощ на Украйна и дали глобите против Русия указват по-голямо отрицателно въздействие на Европейски Съюз или на Русия.
„ Планира ли се нова аудиенция от България към Украйна и в случай че се възнамерява, защо ще бъде тази аудиенция? ”, попита още Гуцанов.
В укончивия си отговор министър-председателят даде информация, че общата помощ, която е била гласувана, е за 50 милиарда евро, като тя ще бъде за сметка на общия бюджет на Европейски Съюз и България няма да заплати повече от вноската си към Европейски Съюз.
Акад. Денков отхвърли да отговори на въпроса дали се възнамерява аудиенция в Украйна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР