Г-н премиер, нека да си поговорим по повод Вашето държане

...
Г-н премиер, нека да си поговорим по повод Вашето държане
Коментари Харесай

БГ журналистка от САЩ попиля Борисов: Вие сте временно на власт! Избийте си от главата всякакви мании за величие и недосегаемост!

Г-н министър председател, дано да си поговорим във връзка Вашето държане с медиите. Тъй като аз не съм представител на нито една медия в България и съм американски публицист (учил публицистика в Съединени американски щати, работил за американски медии и бил притежател на такава в САЩ) няма по какъв начин да ме обвините, че някой ми дава „ опорни точки “ в България.

Нека да Ви кажа едно нещо, с цел да Ви предпазя от бъдещи неточности, до момента в който към момента сте някакъв фактор в българската политика: Медиите в демократичните общества са обособена власт – те не служат на никого, а когато прокарват някакви съответни хрумвания – леви, десни, демократични, консервативни, религиозни, и така нататък – те публично го афишират в „ предмета си на активност “ тъй че всички да знаят кой стои зад тях, кой е притежателят и от кое място идва финансирането им. Това публично се обявява пред публиката.

Може би никой от Вашите пиари или съветници не ви е споделил, че държането ви с публицистите е непоносимо, само че приемете от мен един безвъзмезден съвет – НИКОЙ политик в западна демократична страна не би си разрешил да се държи с публицисти както вие си позволявате! А в случай че би посмял, би бил заставен незабавно да си подаде оставката.

Медиите не са там, с цел да Ви е удобно! (освен, несъмнено, придворните, които ползвате за персонални гримьори). Но дано да не приказваме за тях. Говорим за дребното качествени публицисти в България, които макар всички спънки, се пробват да държат сметка на политици и на Вас в това число. Това им е работа! Те не са Ви клакьори, те не са там, с цел да ви е прелестно. Напротив! Те са там, с цел да Ви изпотяват и с цел да ви държат сметка. Те са медиаторът сред жителите и Вас – политическата класа—която години наред демонстрира доста слаби резултати по държавност, господство на закона и отбрана на изконните демократични полезности.

Вашата роля не е да нравоучителствате какви въпроси да Ви се задават, Вашата роля не е да им се карате. Вие имате единствено два избора – първи - да им отговорите и втори - да не им отговоряте на въпросите – с всички произлизащи от това последици. Не е Ваша работа да им се бъркате в работата! Нито е Ваша работа да им казвате какво би трябвало да Ви питат.

С необятно отворени очи и зяпнала уста Ви слушах речитатива в село Ябланово към журналиста задал въпрос за Изборния кодекс и желая да Ви уверя, че възрастта на кметовете в района или асфалтираните пътища до село Ябланово нямат безусловно НИКАКВО значение за бъдещето на нацията на фона на недемократичните закони, които се одобряват в Народното събрание, зад които заставате и Вие и Вашата партия.

Изборният закон в България е най-горещата вест в страната сега. Той е и във фокуса на интернационалната преса. От това по какъв начин е изработен, зависи дали в България ще има почтени избори и дали на всички жители ще им бъдат обезпечени конституционните им права. Въпросът на журналиста към Вас беше повече от обоснован. А държането Ви с пресата беше скандално, почтено единствено за политици от едни Задунайски губерни (и тук не приказвам за Румъния).

Дали Ви харесват медиите или не, Вие сте задължен да се преценявате с тях, тъй като Вие, както и всички останали политици в България, сте просто един краткотраен наемен служащ. Нито повече нито по-малко. Избийте си от главата всевъзможни мании за великолепие, за недостижимост, за привилигированост или компетентност. Вие сте краткотраен чиновник на народа. И може да бъдете сигурен, че в случай че продължавате с арогантното си държание по отношение на публицистите, ще пристигна миг, в който те ще почнат да напущат демонстративно конференции и изявленията с Вас и това мигновено ще лъсне в международните медии и след това ще се чудите какви опорни точки да измисляте пред евро-атлантическите си сътрудници.

И запомнете, светът не се върти към Вас, а се върти към суверена, чието дълготрайно наличие на жълтите павета през последните години напълно не е инцидентно.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР