Г-н председател, вземам думата, за да ви помогна. Ако искате

...
Г-н председател, вземам думата, за да ви помогна. Ако искате
Коментари Харесай

Йордан Цонев към Мирослав Иванов: Няма ново мнозинство в парламента

Г-н ръководител, вземам думата, с цел да ви оказа помощ. Ако желаете да спрат десетките процедури към Вас по метода на водене, е задоволително да спрете да говорите от мястото, което заемате. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев, обръщайки се към и.д. ръководителя на Народно събрание Мирослав Иванов.

Поне 80 на 100 от процедурите по метода на водене са провокирани от вашите пояснения, сподели депутатът. И прикани: „ Предлагам ви да преустановите за известно време това, което вършиме и да се концентрирате върху главната си работа – да давате думата и да се движим напред. Защото, когато казвате: „ Аз предлагам всяка седмица да изберете ръководител, само че новото болшинство не го избира”, това незабавно провокира процедура. Защото би трябвало да Ви се каже, че щом не го избира, значи няма ново болшинство. Много е простичко!”.

Ако имаше ново болшинство, сътрудниците щяха да схванат това, което споделят осведомените с парламентарната технология - когато нямаш ръководител на Народно събрание, не можеш да налагаш дневен ред и тематики, които желае несъмнено болшинство или избрани парламентарни групи, изясни Йордан Цонев.

След като не си схванал това, значи няма ново болшинство, което желае да постанова дневен ред. Затова е този безпорядък, тъй като вие пък нямате остаряло болшинство и дневният ред и върви на правилото „ тука има тука нема”. Процедурата се съблюдава или не се съблюдава, има кворум или няма кворум. Това е разследване от обстоятелството, че остарялото болшинство се е разпаднало, а ново няма, безапелационен бе Цонев.

Не можахте да разберете, че е необходим избор на нов ръководител, с цел да може този парламент да приключи обикновено своята работа, а не да си губи времето в кавги и процедури и това да се отразява на всички, най-много на институцията, сподели още зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Ето това не разбрахте три седмици – че когато се смъква един ръководител, незабавно се избира нов, заключи Йордан Цонев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР