Г-н председател, не превръщайте Народното събрание в гумен печат. Това

...
Г-н председател, не превръщайте Народното събрание в гумен печат. Това
Коментари Харесай

Халил Летифов към Никола Минчев: Не превръщайте Народното събрание в гумен печат

Г-н ръководител, не превръщайте Народното събрание в гумен щемпел. Това към този момент сме го гледали. С тези думи зам.-председателят на Движение за права и свободи и на Парламентарната група на Движението Халил Летифов се обърна към ръководителя на Народно събрание Никола Минчев, оповестиха от пресцентъра на партията.

Повод бе следващия ден, в който въпросът на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ за милиционерския произвол на изборите през юли и ноември 2021 година стои в уеб страницата на Народно събрание със статус " отговорено ", макар че отговор няма.

Все още вътрешният министър Бойко Рашков не е дал на Карадайъ и поисканите от водача на Движение за права и свободи още на 15 декември 2021 година документи за всички 20 000 инспекции, които Рашков твърди, че са били направени в двете предизборни акции. По думите на вътрешния министър от тях едвам 200 са стигнали до прокуратурата.

Ние упражняваме като институция надзор на актовете и дейностите на изпълнителната власт. Особено когато те нарушават човешки права и свободи. Това не предстои на вашия коментар, сподели Летифов.

Не е ли тук мястото, не е ли това органът, който упражнява надзор на актовете на изпълнителната власт, попита националният представител от Движение за права и свободи. И продължи: " Вие ли определяте кои са границите? Не бяха ли прекрачени границите навръх изборите, за които ние питаме и за съответните случаи? "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР