Г-н председател, абсолютно Ваше право е да предложите точка в

...
Г-н председател, абсолютно Ваше право е да предложите точка в
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Настояваме да приемем по-строги наказания за пияни и дрогирани шофьори

„ Г-н ръководител, безусловно Ваше право е да предложите точка в дневния ред, само че и безусловно наше право е да разкажем на българските жители за какво едни законопроекти са точка първа и точка втора, а всички, които в тази зала през последните две седмици обикаляхте малките екрани, правихте кръгли маси, комисии, открити, закрити, взаимни, несъвместни, по отношение на жертвите по пътищата, пияни и дрогирани водачи – това го оставяте обратно. “

Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски откакто ръководителят на Народното събрание отхвърли да включи като точка в дневния ред импортираните от Българска социалистическа партия промени в Наказателния кодекс, касаещи увеличение на наказванията и без условни присъди за пияни и дрогирани водачи, както и за трафика на мигранти.

Свиленски изясни, че депутатите от парламентарната им група са подкрепили включването в дневния ред на първите две точки, касаещи правосъдната промяна, само че не доумява за какво не се поддържа точка трета да бъде Наказателният кодекс. „ Да, ще бъдат прегледани законите за основния прокурор. Съмнявам се обаче до понеделник, до когато той ще стартира да приказва, че ще бъдат признати на второ четене “, уточни той.

„ Разбирам бързането, разбирам терзанията, само че не разбирам за какво още веднъж не откликваме на потребностите на нашите гласоподаватели. А те да са точно понижаване на жертвите на пияни и дрогирани водачи “, безапелационен е той.

И продължи: „ Ако, не дай си Боже, идващите дни се случи нещо, уважаеми сътрудници, ние какъв знак даваме – че ни е значим законът за правосъдната власт, че ни е значим Наказателно-процесуален кодекс, който по този начин или другояче до понеделник няма да бъде признат. Така или другояче основният прокурор в понеделник ще каже неща, от които някои хора ще ги е позор. Хайде да не сме ние хората, които ще се срамим, хайде да си свършим работата “, прикани социалистът.

Георги Свиленски прикани, до момента в който залата разисква първите две точки, правна комисия да напише нужните отчети по Наказателен кодекс: „ Председателят на правна комисия е млад, деятелен – както бързо написаха тези два отчета, още по-бързо ще стане със законите по Наказателен кодекс – те са безспорни, гледани са в комисии един път, одобрявани са един път, просто ние би трябвало да ги приемем в тази зала през днешния ден “, сподели още социалистът.

„ Призовете ръководителя на правна комисия час по-скоро да се изготви отчета по Наказателния кодекс, тъй като той през вчерашния ден е прегледан на правна комисия. Учудващо е, че този отчет не е подготвен, в случай че всички тези законопроекти са гледани дружно и са гласувани. Защото и в днешния ден, и в днешния час дрогирани, пияни водачи са по улиците. Няма никаква гаранция, че и в днешния ден няма да ни сполети следващата нова покруса ”, моли и народния представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Иванов от парламентарната естрада.

Той акцентира, че българските жители чакат реакцията на народните представители по тази тематика. „ В момента сме отворили тази тема. Нека тя да стане част от дневния ред и да можем да разгледаме тази законопроекти. Оставям на Вашата съвест това да се случи през днешния ден ”, обърна се Иванов към ръководителя на Народно събрание Росен Желязков.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР