-Г-н Попов, вие сте сред първите, които се срещнаха с

...
-Г-н Попов, вие сте сред първите, които се срещнаха с
Коментари Харесай

Тодор Попов: Целта ни е ясна – все по-добър отбор, с който п...

-Г-н Попов, вие сте измежду първите, които се срещнаха с волейболистите на Хебър след успеха над немския вицешампион „ Фридрихсхафен “ в мач от Шампионската лига. Какво по-специално им казахте?

- Отидох при тима на ВК „ Хебър “, с цел да изкажа нашата признателност към екипа, треньорския състав и управлението. Според мен, ние като локална общественост към момента не можем да осъзнаем какво постигнахме с този триумф, който реализирахме в четвъртък. Това е исторически миг за нас и той би трябвало да се отрази уместно.



- Казвате исторически миг, историческа победа – с какво триумфът на ВК „ Хебър “ е толкоз исторически?

- Не става въпрос единствено за последната победа, а за всички победи дотук в Шампионската лига. Първо, кой български тим, без значение в какъв спорт, е играл в Шампионската лига?! Никой! Кой различен е победил първенците на Испания, на Беларус, на Гърция и вицешампиона на Германия?! Нито един! В нито един спорт! Това е извънредно важен и значим триумф! Не единствено за нас като клуб, освен за Пазарджик като град, само че и за България. Ние по този метод даваме образеца, към който всички други тимове би трябвало да се стремят. Защото каквото и да си приказват за нас като клуб и като тим, още повече за мен като кмет, ясно е, че всички други ни ненавиждат, тъй като ние сме най-хубавите и по този начин е било постоянно. Но нас това още повече ни стимулира и ни активизира да покажем в действителност по какъв начин би трябвало да се прави вярно план, артикул и тим, с цел да може да реализираме резултати. И ние това сме го постигнали за 5 години. Дайте ми образец в историята на тим и клуб, който стартира от селските групи и за 5 години освен стига до Шампионска лига, ами побеждава. Зад това стои трудът на десетки хора.



- Как стартира всичко?

- В началото това беше една фантазия. Когато обяснявах преди пет години, аз си припомням, изкарайте архивни записи, още тогава споделях, че ще създадем тим и ще станем първенци. Никой не вярваше. После като станахме първенци, обяснявахме, че желаеме да създадем пробив в Европа, да представим България в Европа, всички отново гледаха скептично и не имаха вяра. А ние си следваме планчето! Искам да кажа на такива „ почитатели “( в кавички), които разправят, че в Пазарджик, в случай че не съм аз, всичко ще завърши, да знаят - нищо няма да завърши! Ще става още по-добре! Ще ставаме още по-силни и още по-успешни! И нашата цел от тук нататък е през идната година и през още по-следващата да създадем тим, който не да е в топ 20, а в топ 10 на Европа. Затова сме поканили господин Камило Плачи, основали сме екип и тим и имаме дълготрайни проекти по какъв начин ще се развиваме през идващите 2-3 години. Ние по този начин работим – професионално и с надграждане – по какъв начин всяка година да бъдем по-добри от предходната. За нас предизвикването към този момент, без да желая да наскърбявам българските тимове, във вътрешното състезание не стои.



- Като че ли сте отчаян сте от волейболната федерацията?

- Още първоначално го споделих и в този момент дебело желая да подчертая - това, което направи Федерацията, моите почетения или по-скоро полууважения към нея, е цялостна нелепост. И това сме го споделили всички 16 тима. Това не може да бъде състезание, което да основава конкуренция. Нашите момчета се потят и изморяват повече на подготовка и игра със съотборници, в сравнение с такава среща. Който желае да прави волейбол, той би трябвало да си обезпечи тим, да си обезпечи зала, да си обезпечи състезатели. Който не може да го прави, не му е мястото в елитната група. Тези момчета желаят бюджет 100 хиляди лв., с цел да играят в Суперлигата! Без значение какъв ще е форматът – ние отново ще играем и отново ще сме първи, само че не е потребно за качеството на волейбола в България, а и за тимовете като цяло. Всеки би трябвало да е наясно – в случай че желае да прави нещо професионално, то би трябвало да се обезпечи финансиране. Като не можеш – не го правиш! Първите 5-6 клуба в България, които имат обичаи и триумфи във волейбола, станаха заложници на всички останали. Така не се вършат нещата, по този начин не се прави и волейбол. Ние нищо не желаеме от Федерацията, разчитаме само на хора, с които сме работили във връзка с партньорство, разчитаме на треньорския състав и на момчетата, тъй като ние с тях в действителност сме семейство и това е значимо! Поставяме си високи цели и в работата на треньорите не се бъркаме, както и в работата на състезателите. Нашата работа е да осигуряваме това поръчителство, което е значимо, оттова нататък отговорността е на целия щаб. Затова тази победа е извънредно значима! И ние мислим и за по-нагоре и за още по-добро представяме в Шампионска лига! Имаме високи цели!



- Дойдохте при волейболистите особено, с цел да ги поздравите за триумфа. Какво още бихте желали да им кажете?

- Аз желая да изкажа моята голяма признателност към треньора, към целия щаб, към състезателите за това, че Пазарджик е фактор в европейския волейбол. Ние още с първото присъединяване в групите на Шампионската лига имаме победа над тим, който играе от 15 години в Шампионска лига – най-старият клуб в Германия! Това са несъизмерими с нищо триумфи, които постигнахме! Такива резултати никой дори не си е помислял да реализира. Затова желая да им благодаря на момчетата, както и на треньора им. Сигурен съм, че ще стигнем и по-далеч! Намерили сме верните хора за вярната работа, обезпечили сме финансово плана и той реализира резултати. Докато в националния тим не играя най-хубавите състезатели, а не такива, които някой стартира, ние няма да имаме никакви триумфи! Това го споделям, тъй като ме е гняв, че тези момчета стоят недооценени. Но те са в верния тим - играят в Шампионска лига, а другите играят Ганкиното! Ние сме №1 в България и оставаме дълготраен отпечатък - светим на европейската карта по волейбол. Това заслужава почитание. Затова особено им благодаря! И несъмнено, отгръщаме идната страница. Благодаря на Камило преди всичко, той същински обича България и ни се довери напълно. Благодаря и на президента (б.р. Александър Иванов), тъй като той е безапелационен и по някой път му се получават нещата (смее се). Да благодаря и на Якопо Масари – той придаде такава класа, от която имахме потребност. Благодаря и на Виктор Йосифов и на всички, които взеха решение да останат тук и които взеха решение да дойдат и да оказват помощ, с цел да станем по-силни и да покажем какво можем. Благодаря на Мартин (б.р. Мартин Бланко Коста) и на състезателите, които изнесоха тежестта на мачовете. Това не се прави елементарно! Да сглобиш от индивидуалисти, които имат своята биография и самочувствие, един тим, е комплицирана работа. Ето това е визитката на нашия град! Това се пробвам да покажа през годините – че един недодялан град е добър в едно нещо, въпреки че ние сме положителни в доста неща! Това ни е визитната картичка, модела на държание и подражателство, които ни дават самочувствие и религия, че можем да съумяваме.



- Каква е идната задача, идната цел?

- Ще употребявам сентенция, която одобрявам – едните, които стоят на перона, знаят за къде пътуват, идва влакът, те се качват и не престават, а другите –завинаги остават да чакат на перона, тъй като не знаят накъде пътуват. Ние не сме от тях, Слава Богу! Нашата цел е ясна – все по-добър волейбол, който да кара хората да идват и да го гледат, тъй като ние го вършим за тях! Все повече самочувствие и от ден на ден триумфи! Още един път наблягам дебело, с цел да се знае – този план е дълготраен! Аз съм човек, който не си оставя магарето в калта и не приказвам празни приказки – ние ще създадем тим, който ще е в топ 10 на Европа. Аз и моят екип, част от които са и тези хора, сме огромни хора, ние мислим огромно и малко по малко реализираме задачите си. На финала – сърдечно благодаря и се гордея с това, което постигнахме дружно и съм уверен, че по-доброто ни следва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР