Г-н Петров, добър ден. Как сте?Благодаря, добре съм. В Пловдив

...
Г-н Петров, добър ден. Как сте?Благодаря, добре съм. В Пловдив
Коментари Харесай

Ясен Петров: Ще повикаме всеки, който ни бръкне в окото с добра игра

Г-н Петров, добър ден. Как сте?

Благодаря, добре съм. В Пловдив съм със фамилията си. Здрав съм. Започнах да спортувам към този момент, значи всичко е наред.

Пътувахте дружно с вашите помощници до Турция, където гледахте подготовката на клубните ни тимове. Доволен ли сте от видяното?

Доволни сме от видяното. Хората, на които залагаме, демонстрираха, че са в доста положително положение. Видях и други момчета, които демонстрираха, че имат капацитет. Всичко обаче ще зависи от мачовете, които предстоят със старта на пролетния дял от шампионата. Именно във вътрешното състезание ще се види кой по-какъв метод се е подготвил.

Тренировки ли наблюдавахте в Турция или единствено контроли?

Бяхме единствено по мачове. Пътувахме много. Състоянието на хората, които викахме, наблюдавахме, е много положително, а това е добре и за нас.

Първенството се възобновява с два отсрочени мача в неделя. Отново ли ще следите всичко онлайн?

Ще следим колкото се може повече мачове онлайн и колкото времето ни разреши. В неделя ще сме в Кърджали на срещата сред Арда и Лудогорец. Там ще съм с Костадин Видолов, Сашо Георгиев ще е в София на Локомотив и ЦСКА София. Това е нашата работа. Ще следим допустимо най-вече мачове. Това са и контакти с хората, които ги упражняват, с хората, които ги ръководят.

В Турция диалози с треньорите имахте ли?

Където е имало опция да беседваме, сме го създали. Не със всички, само че общо взето ние сме отворени постоянно за контакт.

Ще гледате ли българските футболисти, играещи в чужбина, онлайн?

Няма да пътуваме зад граница. Живеем в доста актуален свят и разполагаме с техника, с която можем да забележим всеки един по какъв начин е играл. Ще би трябвало да гледаме и по какъв начин се показват в клубните си тимове в чужбина. Има доста забавни дуели от вътрешното състезание и ние би трябвало да присъстваме на тях. Имаме техника, с която ще забележим по какъв начин се показват българските състезатели в чужбина.

Промени измежду извиканите от вас футболисти може ли да има?

Засега не. Никой до момента не го отрази. В рамките на първия ни едногодишен цикъл изиграхме 13 мача, мисля, че това е връх. Беше един доста динамичен цикъл, в който водещите ни тимове Лудогорец и ЦСКА играха мачове през три дни. За тези 13 мача ние направихме доста промени, опитахме се да подмладим тима. Искаме да образуваме един гръбнак. Имаме четири мача един след различен, ще има и ротация. Но ние ще се опитаме да залагаме на хората, на които досега разчитахме. Естествено, всеки който покаже добра игра и ни бърка в окото, ще бъде извикан.

Пред март ви следва турне в Катар. Имате две уговорени контроли против националните тимове на Катар и Хърватия?

Катар е хазаин на Световното състезание и има доста мощен състав. Те доста държаха да играят с нас. А мача с Хърватия? Да играеш с втория в света? Има ли нещо по-хубаво от това да премериш силите против мощен тим. Това ще бъде извънреден опит.

Изпълкомът на БФС ви гласоподава доверие. Договорът ви като народен селекционер бе продължен?

Ще се върна малко обратно. През миналата година изиграхме пет мача вкъщи. Два пред празни трибуни. Един формален, надзорен против Грузия. Три домашен победи и осем мача на открито. Единственото ни отчаяние е от Литва. И второто полувреме против Швейцария. Това са двете ми разочарования. Вижте против какви тимове играхме. Имахме четири равенства и четири загуби. Свършихме годината с баланс от три победи, четири равенства и шест загуби. За някой тези резултати може да са разочароващи, тъй като ние сме международни първенци. Аз са себе си и хората, с които работя, сме си сложили за цел в шампионата лига на нациите да търсим единствено и само първото място. Това е нашата цел. Тя е безусловно естествена и ние желаеме да зарадваме хората в България. Всеки има потребност от едно самочувствие, което може да даде един народен тим, в един групов спорт. И както един самостоятелен състезател, който реализира резултат на Олимпиада, може да даде самочувствие на нашите хора, на нашия народ.

През март ще има нов конгрес на БФС. При промяна на управлението ще продължите ли да бъдете народен селекционер?

Няма да се дублирам. Моята позиция е ясна и точна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР