- Г-н Петков, мислите ли че в политиката може да

...
- Г-н Петков, мислите ли че в политиката може да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Стига лидерски формации, с Асен правим голям о...

- Г-н Петков, мислите ли че в политиката може да се случи същото нещо, както при вашата инвестиция за 4 милиона - първичен неуспех, който обаче да приключи с величествен триумф?
- Абсолютно имам вяра. Вярвам, тъй като " Продължаваме промяната " не е единствено наш план. Просто чувствам публичната сила, която споделя " Време е за смяна! ". Ама този път е време някой да не извърши замяна, а смяната в действителност да се случи. И което най-вече ме радва - от всевъзможни възрастови групи желаят това да стане факт. Така че оптимист съм.

- Кога персонално вие чухте за първи път този вик за смяна в главата си?
- Историята е доста забавна. Първо искахме в служебното държавно управление да създадем избрани неща, които се случиха. Моето персонално решение за наша партия пристигна, откакто седях 8 часа в Народното събрание на " наказателната пейка " (смее се), където чаках да ми зададат въпроси. Гледах депутатите и си споделих: „ Хм, с цел да работи тук нашата страна и този орган, би трябвало да вкараме повече почтени, честни и читави хора, с които може да се работи. И гледайки, видях, че има такива хора от дясно и от ляво. С " Изправи се БГ! Ние идваме " добре си говорихме, с няколко индивида от Има Такъв Народ имахме добра връзка. Всъщност се усетих, че не би трябвало да приказваме единствено слогани ляво, център дясно, не би трябвало да се приказват единствено маркетинговите имена на партии. Трябва да сме сигурни, че вкарваме повече свестни хора вътре. Накрая, на осмия час в Народното събрание, отидох при Асен, който имаше сходен опит. И взехме решение, че няма да се отхвърляме и че може да продължим смяната.

- Без Асен щяхте ли да извършите плана?
- Много е значимо човек да е в тим. Сам е за на никое място. С Асен имаме доста общи неща, само че имаме и доста разнообразни неща, които ни допълват. И чисто самичък не знам дали бих се наел да вляза в толкоз комплицирана материя. Но и двамата имаме зад тила си много огромни тимове. Аз и Асен сега сме лицето за медиите, само че зад нас има доста хора. По този мотив - в Министерството на стопанската система усещах, че сходно нещо не е почтено. Много хора се счупват от работа от заран до вечер, най-после излизам аз по малкия екран и споделям " направих това, и това, и това... ". А никой не пита с кого го направи. Сега доста се веселя, че част от този екип се причисли към мен, както видяхте на откриването Яна и Калина, които бяха двете зам.-министърки, които управляваха обособените процеси в министерството. Уникалното за нашата партия и коалиция е методът на взимане на решения. Нито аз, нито Асен ще имаме право да вземаме самостоятелно решение. Ще вземаме решение, в случай че най-малко двамата успеем да се убедим един различен. Ако не успеем, значи нещо изпускаме. Така че това няма да е лидерска, а отборна групировка. Стига толкоз лидерски обединения.

- Какво ви донесе опитът в Народното събрание?
- Видях, че би трябвало да се преглътне малко повече персоналното его и че би трябвало всеки ден човек да се пита: " Аз за какво съм тук? Каква в действителност е повода да съм тук? ". Ако повода е да покажа какъв брой съм мощен, да покажа каква персонална визия имам, тогава по-добре не идвайте на работа. Ако повода е " Толкова доста работа имаме да свършим, не мога да я свърша самичък, очевидно би трябвало да се съберем дружно и да създадем първите стъпки ", тогава може да се работи. Така че би трябвало да се преглътне персоналното его. В нашия случай какви ли не обиди ни споделиха, даже персонални (смее се). Мен персонално не ме засягат. Важното е оттук насетне нещата, които вършим, да имат смисъл.

- Има ли положителни млади бизнесмени в Пловдив, по какъв начин смятате?
- Вярвам, че има доста положителни бизнесмени. Една от групичките, която ще използваме като евентуални хора, които да влизат в нашите листи в този момент, ще бъдат хората от Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE). Това са млади бизнесмени, които са повярвали, че могат сами да работят, могат да започват нещо сполучливо.

- Какво ще кажете на пловдивчани?
- Имате страховит град! Вярвам, че дружно може да продължим смяната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР